Kulcs

2021.12.24. 13:00

Ünnepi ízek és hangulat a halfőző versenyen

Török Tímea

Készül a közösségi halászlé, a kondérnál Rácz Józsefné 

A járvány sajnálatos következményeként, az elmúlt évben kényszerszünetre ítélték a szervezők a karácsony előestéjén tartott halfőző versenyt. De idén – hatodik alkalommal – megrendezték a Nap Háza és Hold Udvara elnevezésű rendezvényházban a gasztronómiai versengést. 

December közepéig nevezhettek a főzni szerető csapatok a település faluházában, vagy az ismert elérhetőségek valamelyikén. A versenyen összesen hét csapat indult, a kiírásban előírtak szerint a helyszínen elkészített halászlével, hallével illetve halas étellel. Az alapanyagokról a csapatoknak kellett gondoskodniuk, a főzéshez a vízvételi lehetőséget és sörpad-garnitúrát azonban a szervezők biztosították. 

A versenyétkek zsűrizése déli 12 órakor kezdődött, az eredményt 13 órakor hirdették ki. A szigorú ítész testületet Kaiserné Gödöny Erzsébet, Jáger Tibor és Szabó Ferenc alkották. Kulcson a 2021. év legjobb halászléját a HVDSZ csapata készítette el, az egyéb hal­étel kategóriában a Kincses sziget halpörköltje győzedelmeskedett. A legszebb tálalásért a Dirib-darab csapat kapott különdíjat, amíg az önkormányzat rend és tisztaságért odaítélt díját a Harcsa csapat vehette át. 

A versengés és a közösség­építés mellett minden évben karitatív tevékenység is kapcsolódik a rendezvényhez. A szervezők az elmúlt esztendő nyerteseit kérik fel a közösségi halászlé megfőzésére. Ebben az esztendőben a Vidám Emberek Közösségének csapata főzte a halászlét, amit a rászoruló kulcsiaknak adományoztak. 

Az eseményen László Attila énekes lépett fel, dalaival csodálatos hangulatot varázsolt az ünnepi ételek mellé.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában