Segítsen ön is

2021.12.13. 12:00

Holnapig várják a higiéniai felajánlásokat Perkátán

Kállai Félix

Fotó: Nagy Norbert

Szentes Kitti a fotózás és a természet iránti szeretetét már ismerhetik a kedves Olvasók, de most egészen másról írunk vele kapcsolatban. A tavalyi évhez hasonlóan ismét életre hívta a „Nemluxustáska” kampányt Perkátán, ahol él. Az akció célja, hogy alapvető higiéniás csomaggal segítsenek azoknak a nőknek, akik anyagi körülményeik miatt nem engedhetik meg maguknak ezeket a cikkeket. A kezdeményezés nagyszerű, hiszen mindannyiunknál van olyan táska, melyet nem használunk már. A kozmetikai szerekről nem is beszélve.  

Szentes Kittit kérdeztük a részletekről:

- Bogóné Plasek Krisztivel (védőnő) egyeztetve ismét Hozzá, a Védőnői szolgálathoz lehet bevinni a táskákat. A gyűjtés időszakát egy hónapban határoztam meg (november 15 – december 15. között), a kiosztást pedig december 18-19-re tervezem.

Bízom benne, hogy a tavalyihoz hasonló mennyiségű táska gyűlik össze, és természetesen mindegyik jó helyre fog kerülni. Olyan édesanyákhoz, asszonyokhoz, lányokhoz, akiknek nagy szükségük van rá, és sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy ezeket a termékeket rendszeresen megvegyék. A női táskák mellett idén is lesznek babáknak készített táskák, ezekre is nagy szükség van.

Készítettem kettő darab plakátot is a kampánnyal kapcsolatban, melyeket nem csak a közösségi oldalon osztottam meg, hanem a faluban található hirdetőtáblákra is kihelyeztem. Az egyik plakát egy figyelemfelhívó, részletezve, hogy mi kerüljön a táskákba, a másik pedig már konkrét információkat tartalmaz, a gyűjtés helyével, időszakával kapcsolatban.

Mi már otthon bepakoltunk pár táskát sok-sok hasznos termékkel, illetve nem csak a Védőnői szolgálathoz, hanem hozzám is hoztak már táskákat, sőt Szőke Imre önkormányzati képviselő egy nagyobb adománnyal járult hozzá a „Nemluxustáska” kampányhoz. Előre is köszönöm Mindenkinek a segítséget, a kiosztást követően ismét jelentkezem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában