ragadozók ellen

2021.11.08. 10:00

Versenyt szerveznek a dunaföldvári sporthorgászok

2021.11.14 – én, vasárnap kerül megrendezésre a ragadozóhal-fogó verseny, amelyre mindenkit vár a verseny szervezője, a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.

duol.hu

Székesfehérvár, 2019. május 23. Bessenyei Péter mûrepülõ-világbajnok a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A verseny a Solti Holt Duna 17-016-1-1 kerül megrendezésre. A híd feletti átjárótól a holtág alsó végéig lehet horgászni a partról és csónakból is.

A részvétel feltétele:

  • érvényes állami horgászjegy
  • érvényes területi horgászengedély arra a napra a Solti- Holt Dunára (éves jegy, heti jegy, hétvégi jegy, napijegy)
  • A versenyre és az ebédre 2021.11.12-ig, péntekig lehet jelentkezni a dunaföldvári horgászboltokban (Sóház utca, Kossuth – tér), valamint a horgásztanya gondnokánál. Későbbi jelentkezéseket nem fogadják el.

    A versenyről:

    7 órakor kezdődik a horgásztanyán, amikor a versenyzők a gyülekezés után egy rövid eligazítást kapnak. Fél nyolckor megkezdődik a verseny, amely fél tizenkettőig tart. Ekkor kezdődik a mérlegelés a stégen. Délben eredményhirdetés lesz, majd a sporthorgászok elfogyaszthatják a megérdemelt ebédjüket.

    Az országos horgászrend vonatkozik a versenyen résztvevőkre. A méreten aluli halat haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe, nem kerül mérlegelésre. Darabszám megkötés nincs, viszont mérlegelés után minden halat vissza kell helyezni a vízbe. Minden ragadozóhal számít, de a törpeharcsa nem. A zsákmányt kíméletesen kell tárolni a mérlegelés megkezdéséig. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt.

    A verseny után ebéd várja a horgászokat és hozzátartozóikat is, amelynek térítési díja 1500 forint / fő (1 adag ebéd + 1 sör vagy üdítő).

    A verseny ideje alatt a koronavírus helyzet kezelésére vonatkozó aktuális veszélyhelyzeti jogszabályok betartása kötelező.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában