mágneshorgászat

2021.11.21. 07:00

Bombákat fogtak Dunaújvárosnál

A kalandvágyók között népszerű sport a mágneshorgászat. Ki tudja milyen kincseket rejt a Duna, talán régi pénzérméket, vagy más érdekes tárgyakat. Szombaton Meliovszki Imre és Szabó Roland erős neodimium mágnessel kincshorgászatra indultak, abban a reményben, hogy talán valami érdekesre bukkannak a Duna dunaújvárosi szakaszán az alacsony vízállás mellett. Arra azonban nem számítottak, hogy olyat találnak, ami az egyenruhások figyelmét is felkelti.

Kállai Félix

Fotó: Szabó Roland

Történt ugyanis, hogy a több éve horgászó Imre és Roland bombát talált a Dunai Kincses Kert kistermelői piactól nem messze a Dunán, a kemping mögötti szakaszon. Imre elmondása szerint két éles és egy, már hatástalan bombát sikerült horgásznia. Mivel évek óta tagja olyan Facebook közösségnek, melyben a tagok megosztják horgászott kincseik fotóját egymással, egyből tudta, hogy veszélyes tárgyakat emelt ki. Az érdeklődőket nem engedte a közelbe és azonnal hívta a rendőrséget, akik hamarosan meg is érkeztek. Az egyenruhások a területet bekerítették és hívták a polgárőröket és a tűzszerészeket.

Varga Éva, a Pannon Polgárőrség titkára elmondta, hogy ők biztosították a területet a tűzszerészek megérkezéséig, akik Hatvanból érkeztek. A szakemberek úgy döntöttek, hogy elszállítják a bombákat. Az egy órától öt óráig tartó területbiztosítást ezzel feloldották, ezzel megszűnt a veszélyhelyzet is.

Meliovszki Imre kérdésünkre, hogy nem fél-e mágnessel horgászni, elmondta, az esetek többségében szemetet talál. Ez egy kikapcsolódás neki, egyfajta felnőtt kincskeresés, szórakozás. Természetesen megfagyott a levegő, amikor az éles bombát kiemelte.

Frissítve a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat​ának tájékoztatásával:

Elektronikus úton érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, 2021. november 20-án 13 óra 15 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Dunaújvárosban, az Alsó sétányon lévő kempingnél – az alacsony vízállásból eredően – lövedéket találtak. A nap folyamán a Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen fellelt két lövedék elszállításáról gondoskodtak. Az eset kapcsán senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában