vegán menü

2021.11.18. 12:00

A húsmentes burger helyes elkészítése

Dunaújváros – A vegán étrend egyre népszerűbb, ma már a kisebb éttermek is kínálnak ilyen menüt a vendégeknek.

Tóth B. Zsuzsa/VEOL

Az egyik legegyszerűbb, gyor­san elkészíthető vegán étel, a hamburger készítési titkaiba Márvány Gabriella avatja be olvasóinkat. Gabi szerint praktikus előre elkészíteni hozzá a zabhúst, azaz zabfasírtot, amely valójában egy sütőben, tepsiben megsütött zabkása. – Hagymát kell beledarálni a zabpehelybe, fokhagymát, összekeverni és megsütni, mint egy lepényt. Kerülhet bele reszelt cukkini, burgonya, sütőtök. Sütés után kockára kell vágni, felhasználás előtt még egy kicsit megpiríthatjuk serpenyőben. A félbevágott zsemlét kenjük meg csatnival, tegyünk bele egy szelet zabhúst, majd salátalevelet, savanyúságot, hagymakarikát, paradicsomot, uborkát, ke­tchupot, mustárt ízlés szerint.

A csatni hagymalekvár, amelyhez a hagymát ecetben megpároljuk, kerülhet bele aztán bármilyen zöldség és gyümölcs, maradék lekvár, paradicsom, valamint fűszer. Lehet csípős is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában