Dunaújváros

2021.10.04. 11:30

Vidám hangulatban telt ez a szombat is

A Munkásművelődési Központ udvarán tartotta őszi közösségi napját az Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület.

Szabó Szabolcs

Az Aranydaru közössége a Munkásművelődési Központ udvarán

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Amikor befordulunk a Munkásművelődési Központ teraszos kerthelyisége felé, már csendül a nóta, és láthatóan remekül szórakoznak azok, akik ismét elfogadták az Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület meghívását erre a szombati találkozóra.

Dartsjátékban is kipróbálhatták magukat a résztvevők a sportos szombaton
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Sajnos az elmúlt közel másfél-két évet a járványhelyzet átírta, de az utóbbi hónapokban jóval aktívabb közösségi munkát tudtunk végezni. Úgy látom, a tagság számára is felértékelődtek ezek a találkozási lehetőségek – mondta el lapunknak az Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület elnöke, Sümegi Lajos, aki a szombati programokról is beszélt: – A nagy téli bezárkózás előtt, ősszel mindig próbálunk egy sportos napot szervezni, ami idén találkozott az idősek napjával. Köszönet az MMK vezetőjének és az önkormányzatnak, hogy erre itt lehetőséget kaptunk. Van itt lengő teke, darts, kosárlabda, foci, sőt még dal- és táncversenyt is rendezünk. Ebéd után pedig irány az Intercisa Múzeum, ahol a családi nap keretében az intézmény állandó kiállításait tekintjük meg. Hatalmas öröm számunkra, hogy itt van körünkben Csík Jenő eosin dekorfestő, a Zsolnay Látványmanufaktúra szakembere, akinek a város értékeit is megmutatjuk egy rövid túra során.

Sümegi Lajos kérdésünkre kifejtette:

– Az egyesület tagjai a következő időszakban sem fognak unatkozni, hamarosan indulunk Balatonfüredre egy túrára, majd az idei évben díjazott nyugdíjasainkat köszöntjük, utána pedig ráfordulunk az ünnepvárásra.

Az Aranydaru közössége a Munkásművelődési Központ udvarán
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában