állatok világnapja

2021.10.05. 14:00

A Móricz iskola tanulói adományt gyűjtöttek a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület számára

Kutya- és macskatápokat, konzerves eledeleket, valamint takarókat és pokrócokat is hoztak

Molnár Emese

A móriczosok minden évben megünneplik az állatok világnapját

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Október 4-én tartjuk az állatok világnapját. A Móricz Zsigmond Általános Iskola is kiemelt figyelmet szentelt ennek az ünnepnek hétfőn.

Lászlóné Durecz Andrea, a Móricz iskola pedagógusa, az öko-munkacsoport koordinátora elmondta, minden évben szerveznek adománygyűjtést valamelyik állatmentő, illetve állatsegítő szervezet számára. Idén ismét a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület (DÁV) javára várták a felajánlásokat. Kutya- és macskatápokat, konzerves eledeleket, a hideg idő közeledtével pedig takarókat és plédeket is szívesen fogadtak. Az adományok az elmúlt időszakban egyre csak gyűltek és gyűltek, az átadást pedig október 4-re időzítették.

Nagyon sok adományt sikerült összegyűjteniük
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezen a napon a Duna Dog Center Kutyaiskola egy bemutatóval egybekötött előadást tartott a fiataloknak a felelős állattartásról. – Fontos, hogy a felelős állattartásra felhívjuk a gyerekek figyelmét, sokat beszélünk erről velük, azt igyekszünk elmélyíteni bennük, hogy milyen kötelességet is jelent saját állatot tartani. Azt látjuk, hogy ez a korosztály már elég jól érzékenyített ebben a témában. Szívesen ajánlották fel segítségüket, plakátokat is készítettek a legfontosabb állattartási tudnivalókról, illetve bemutatták azt is, hogy ők miként foglalkoznak otthon házi kedvenceikkel, és egymást is tanítják – vázolta Lászlóné Durecz Andrea. A diákok által készített plakátokat az iskola aulájában helyezték ki. Az adományokat hétfőn kora délután adták át a DÁV képviselőinek.

Illésné Székely Dóra, az egyesület elnöke elmondta, nagyon örülnek az adománynak, nem is gondolták volna, hogy ilyen sok felajánlást kapnak. Bár számszerűleg nem összegezték a mennyiséget, de úgy becsülték, hogy ez az adomány körülbelül egy-két hónapra lesz elegendő. Most több nagytestű kutyus van az egyesület kötelékében. Egyébként az ideiglenes gazdiknál lévő állatokkal együtt összesen tizenkét kutyát és tizenkét macskát gondoznak jelenleg, valamint van négy alomnyi kutyakölyök is.

Jelenleg a Rudas középiskolában, a Duna-parti óvodában és egy fővárosi iskolában is gyűjtenek adományokat a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesületnek. Mint azt Dóra hangsúlyozta, nagyon hálásak ezért a sok segítségért mindenkinek, nagyon sokat jelent számukra, hogy így a közelgő hideg, téli időszakra is elkezdhetik a készletet feltölteni a mentett állatoknak.

A móriczosok minden évben megünneplik az állatok világnapját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában