közönségdíjas fotó

2021.10.02. 19:00

A jó fotóhoz elsőként jó szem kell, másodlagos a jó gép

Soha vissza nem térő pillanat. Ezt a címet adta Szentes Kitti annak a fotónak, mely az Agrofotó pályázat közönségdíjasa lett.

Kállai Félix

Minden évben kiírják több mezőgazdaságot érintő témakörben a pályázatot. Idén állattenyésztés, gépészet, légifotó, növényvédelem, szántóföldi növénytermesztés, szőlészet-borászat és meteorológia témákban várták a pályaműveket.

Két évvel ezelőtt Mezőfalván rendezték meg a Szántóföldi Napokat, akkor egy dunaújvárosi hobbi fotós, Kovács Krisztián nyert meteorológia témában. 2021-ben Szentes Kitti a perkátai határban készített fotóját a szántóföldi növénytermesztés kategóriában jelölte.

Elmondása szerint az autóban még beállította a fényképezőgépét a fényviszonyoknak megfelelően és mikor kiszállt a kocsiból, egyből meglátta a nyuszit és akkor kijött az őzike is és egyből ránézett. Egy pillanat volt az egész, csak zoomolni kellett és exponálni. Többen azt hitték a fotóját hosszú várakozás előzte meg, de csak óriási szerencséje volt. Jókor volt jó helyen. Természetesen a jó képhez az alkalmon kívül szakmai tudásra is szükség van. A jó fotóhoz elsőként jó szem kell, másodlagos a jó gép. Neki egy belépő szintű tükörreflexes gépe van, ezzel sikerült a képet elkészíteni.

Fotó: Szentes Kitti

Kitti amikor meglátta a pályázati felhívást, egy belső hang súgta neki, hogy erre mindenképpen jelentkeznie kell. Érezte, hogy ez a képe – ami olyan, mint egy mesekönyv lapja, ahol a két teljesen más életritmusú vadállat is megjelent – meghozza a szerencsét.

Képe a zsűri tetszését is elnyerte hiszen a legjobb három kiválasztott közé került az alkotása. A szakmai kritériumoknak megfelelve, a közönség tetszését is elnyerte a fotó, a legjobbnak ítélték az idei képek közül.

Nem csak az Agrófotó figyelt fel a képére, hanem a Canon is. A közösségi oldalukon tették közzé a képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában