Beloianniszban

2021.09.02. 07:00

Tanévnyitóval egybekötött sportpályaátadót tartottak

Magyarország Kormánya támogatásával megújulhatott a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola sportpályája, melynek megünneplését egybekötötték a tanévnyitó ünnepséggel.

Déri Brenda

A megjelenteket az iskola igazgatónője, Dimanovszka Mahi köszöntötte, majd átadta a szót Soltész Miklósnak, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának.

– Nagy öröm látni ezt a változást, mely nem jöhetett volna létre az itt összegyűltek nélkül. Ami összeköt minket magyarokat és görögöket, az a szabadság szeretete, éppen emiatt beszélgetünk görög nemzetiségről hazánkban. Ahogy eddig, úgy a jövőben is segíteni fogjuk Beloianniszt.

Majd Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője folytatta köszöntőbeszédével, melyben hangsúlyozta, hogy a bizalmi viszonynak köszönhetően jöhetett létre a sportpálya is, melynek átadása külön öröm ebben a járványban súlyozott időszakban. Hozzátette, hogy az összefogáson múlt, melyben a pedagógusok mellett a szülők és a gyermekek is partnerek voltak.

Az esemény Hristodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata elnök beszédével és egy áldással zárult, amelyet a jelképes szalagátvágás követett. Végül pedig az iskolában tanuló diákok meglepték a jelenlévőket egy sportos-táncos műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában