mozgásra hívnak

2021.09.20. 11:00

Rácalmási Szigetfutás – Egészség és kikapcsolódás az egész család számára

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2021. 10. 17-én vasárnap, az egyre népszerűbb Rácalmási Szigetfutás.

duol.hu

Nevezhetjük családi sportnapnak is, mivel évről-évre bővül a futamok és a háttérprogramok száma, így minden korosztály és különböző edzettségi szintű sportoló megtalálhatja a neki megfelelő mozgásformát. A rendezvény célja az egészséges életmód és Rácalmás különleges adottságainak népszerűsítése egy családias jellegű rendezvénysorozat keretein belül.

Fotó: racalmasiszigetfutas.hu

A profi és amatőr mozogni vágyók választhatnak 3, 5, 11 vagy 22 km-es futó távok közül, a gyaloglást kedvelők egy 11 km-es kört tehetnek meg a szigeten, a kerékpár szerelmesei pedig 22 km-t tekerhetnek a változatos terepen.

Minden induló kap egyedileg tervezett befutóérmet, ajándékcsomagot, chipes időmérést, ebédet, futam közben frissítést, részvételt a tombolasorsolásra. A szervezők készülnek ingyenes szűrővizsgálatokkal, kerékpár szervizzel, Decathlon játszótérrel, izomlazító eszközökkel, közös zenés bemelegítéssel Dóczi Zsuzsival, társasjátékokkal és nem utolsó sorban folyamatos zenével, jó hangulattal, műsorvezetéssel és még sok meglepetéssel. A kitelepült árusok gondoskodnak a bőséges energia utánpótlásról. A résztvevők válogathatnak izotóniás ital és étrend kiegészítők, büfé, kürtöskalács, fagyi, méz, gyümölcssajt és egyéb egészséges és finom enni és innivalókból.

Fotó: racalmasiszigetfutas.hu

A rendezvény megfelelt és felvételt nyert az Ötpróba Tokióba Program elnevezésű, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos által indított, 25.000 regisztrált taggal rendelkező országos eseménysorozatba, így az ötpróbázók tovább gyűjthetik pontjaikat a kiszemelt Adidas ajándékokért.

A rajt-cél helyszíne a Rácalmási Jankovich kúria – Rendezvény- és Turisztikai központ. A kúria egy XVIII. században épült festői szépségű, gyönyörű parkokkal övezett barokk építészeti műemlék, a régió egyik legszebb épületegyüttese.

Futamok helyszínei a Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény, valamint a Duna part turista útvonalai és kerékpárútja. A sziget természetvédelmi oltalom alatt áll, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, mely elnyerte az 2019-es év dunai szigete címet.

Környezetünk megóvása érdekében a rendezvény szervezői arra törekszenek, hogy minimálisra csökkentsék, vagy teljesen megszüntessék a műanyag poharak, evőeszközök és tányérok használatát, ezért nagyon fontos, hogy aki ellátogat az eseményre, mindenképpen hozzon magával futópoharat vagy kulacsot, elmosható tányért és villát! A rendezvényközpontban szelektív hulladékgyűjtők kerülnek kihelyezésre, használja mindenki felelősséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában