Szentes Kitti beszámolója

2021.08.28. 09:00

Lekapcsolták a Gripenek az Airbust – olvasónk megörökítette

Gripen vadászrepülőgépről és Airbus A319-es típusú repülőgépről élőben jelentkezett be a Retro Rádió Bochkor című reggeli műsora augusztus 27-én, pénteken. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról sugárzott adás a szombaton kezdődő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót vezette fel – írja a honvedelem.hu. Azonban volt egy helyi vonatkozásai is az eseménynek.

duol.hu

Szentes Kitti a perkátai fotós hölgy, akinek fotóit többször volt módunk megjelentetni az egyik gépen utazott. Így mondta el a történteket:

- A Retro Rádiónak Bochkorék által volt egy játéka. 50 szerencsés hallgatót választottak ki, akik részesei lehetnek a kecskeméti repülőnap nulladik napján megrendezett attrakciónak. Mi mint nyertesek a honvédségi Airbus A319-es géppel szálltunk fel, 1500 méterig emelkedtünk kb, és fél óra után jöttek a Gripenek, az egyikben ült másodpilótaként a Bochkor Gábor. Mintha a mi gépünk megsértette volna a légteret úgy követtek, majd lekísértek a földig.

Az izgalmas akcióról fényképeket és videót is készített.

Magyar Légierő Airbus A319
Fotó: Szentes Kitti
A Grippenek lekisérték a „légteret megsértő” Airbus-t
Fotó: Szentes Kitti

[video width="640" height="368" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2021/08/0092722video1630092645ok.mp4"][/video]

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-tizezer-latogatora-szamitanak-a-kecskemeti-repulonapon-4204208/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában