kiskertész

2021.07.01. 09:00

Kánikulában öntözni kell reggel és este is a kertet

Mauthner Ilona

Hetek óta tart a szárazság és a kánikulai időszak is elkezdődött, emiatt folyamatosan kell öntözni a kiskerti haszonnövényeket és a virágainkat is, ha azt szeretnénk, hogy ne menjenek tönkre, írja a teol.hu. Örök kérdés, hogy melyik időpontban a legjobb öntözni? Általánosságban elmondható, hogy helyes dolog locsolni reggelente, de csak olyan slaggal, ami permetezve is tudja szórni az vizet. Ez teszi lehetővé, hogy a lombozat gyorsan megszáradjon, így nem ragadnak rá a gombákat hordozó spórák. Persze nincs mindenkinek ideje arra, hogy kora reggel nekiálljon locsolni, de semmi gond, hiszen este is épp oly megfelelő. Arra viszont figyeljünk, hogy a víz közvetlenül a gyökérzónába tudjon szívódni, ahol a növényeknek erre a leginkább szüksége van.

A gyümölcsfákat is érdemes öntözni, a termések megjelenésével megnő a vízigényük, hiszen ha nem kapnak elég folyadékot, a termés nagy része le fog hullani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában