olasz autók

2021.07.17. 07:00

AlfaCity nyílt a Szalki-szigeten: a márka szerelmesei randevúznak

A Szalki-szigeten pénteken 10 órától szélesre tárta a kapukat az AlfaCity az Alfa Romeo autómárka rajongóinak. Ezt az autós találkozót 2019-ben az FCA cégcsoport oklevéllel ismerte el, mint a világ legnagyobb alfás rendezvénye.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Alfa Romeo szerelmeseinek kicsiny csoportja 2002-ben Esztergomban találkozott először. Ekkor még nem sokkal több mint tíz autó jött össze, de később hagyomány lett belőle, minden évben találkoztak. 2019-ben újabb mérföldkőhöz érkezett a rendezvény: 1530 járművet regisztráltak, ekkor az FCA oklevéllel ismerte el, hogy AlfaCity a világ legnagyobb Alfa Romeo-találkozója. A találkozót a 2004-ben zászlót bontott Alfa Amore nevű internetes közösség szervezte most is.

Halápi Zsolt, az AlfaCity főszervezője
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Aki ellátogat hozzánk az megtapasztalhatja, hogy az alfások milyen lelkes és elkötelezett közösség, köszönnek egymásnak az úton, mint a bogarasok, vagy akár a motorosok. A fellépők többsége is Alfa Romeo-tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához. Az Alfához kapcsolódó, a nyolcvanas, kilencvenes évek negatív tapasztalatai már réges-rég a múlté. Bár az autó valóban rétegmodell, ennek ellenére nagyon népszerű, véleményem szerint vetekedik akár a BMW-vel is – hangsúlyozta lapunknak Halápi Zsolt, a főszervező.

Pénteken a délelőtt 10 órai kapunyitást követően egész nap tuningautó-kiállítás és -szépségverseny volt a Fanat-x Tuning Teammel közösen. Idén is az olyan Alfa Romeo-tulajdonosok jelentkezését várták, akik egyedileg szépítik, építik autójukat. Ezzel párhuzamosan oldtimer-kiállítást és -szépségversenyt is tartottak. Az Alfa Amore az Alfariummal közösen idén is megszervezte az olasz veteránautó-kiállítást a szép állapotú, különleges Alfa Romeók vagy egyéb olasz márkájú autóknak.

A péntek esti bulit Marta Vendrey alapozta meg, utána DJ Rizkid vitte tovább a hangulatot az éjszakába.

Ma is délelőtt 10 órától várják az érkező Alfa Romeókat. Az Autóklub standján lesz felnikitartó verseny, biztonságiöv-szimulátor, és egy szemüveg segítségével kipróbálható, milyen részegen vezetni.

Folytatódik a tuningautó-kiállítás és -szépségverseny. A nyerteseket 17 órakor mutatják majd be a színpadon.

A szombati nap műsorvezetője Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo magyarországi márkanagykövete. Megrendezik az alfás tetoválások versenyét is.

BMX-banditák a levegőben: érdemes megnézni Zozo Kempf BMX-világbajnok és barátainak bemutatóját.

Janklovics Péter is Alfával érkezik majd AlfaCitybe

Nagy kérdés, hogy a 111 éves sporthagyományokkal rendelkező márka hogyan tud majd megmaradni az elektromos átállásban. Erről is szó esik majd Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel folytatott színpadi beszélgetés során. Vályi Pista elmeséli legjobb alfás történeteit, és Janklovics Péter is Alfa Romeóval érkezik AlfaCitybe, és egészen biztos, hogy lesz pár jó autós története. Az AlfaCity programjából nem maradhat ki a tombola. Az elővételes jegyvásárlók külön sorsoláson vesznek részt, de található egy tombolaszelvény a bejáratnál kapott programfüzetben is, ezek külön tombolasorsoláson vesznek részt. Több kiállító is saját tombolával készül, ezeket is 17 órakor húzzák ki. Este 21 órától két és fél órában lesz retróőrület, de mai slágerek is szólnak majd DJ Náksi közreműködésével. DJ Miller 23 óra után veszi át a stafétát és zenél kifulladásig.

A rendezvényre belépni védettségi igazolvánnyal lehet, ezért a szervezők minden érdeklődőt arra kérnek, hogy ennek hiányában ne induljanak útnak.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alfacity-azoknak-akiknek-a-szive-alfa-amore-4500524/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában