szavazás összesítő

2021.04.05. 11:00

Olvasóink többsége szabálykövető és hordja a maszkot

Egyre több embert látni az utcán maszk nélkül. Mit szól ehhez – érdeztük olvasóinkat. Szavazás összesítőnket mutatjuk:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A koronavírus fertőzés nem látott méreteket ölt. A brit mutáns miatt egyre többen fertőződnek meg és sajnos többen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre is. A halálozások száma is aggodalomra ad okot. Nagyon óvatosnak kell lennünk. A koronavírus megelőzéshez három egyszerű ajánlást fogalmaztak meg az orvosok. A higiéniai tanácsok és a távolságtatás mellett a maszk használatát. Ez utóbbit törvényben is szabályozták. Otthonunkon kívül, utcán tereken, üzletekben is hordanunk kell. Valljuk be őszintén nem komfortos viselet.

A tavasz és kellemes idő miatt egyre szabadabbnak érezzük magunkat. Több embert látni az utcán és a Duna-parton is. A szabadságunkat korlátozza a maszkhasználat, ezért egyre többen nem hordják, vagy csak az álluk alatt viselik a maszkot. Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy mit gondolnak erről.

Szerencsére olvasónk nagy része, hatvankét százaléka úgy gondolja, hogy a maszkot viselni kell. Ők azok a polgárok, akik betartják az utasításokat, így megvédik magukat és másokat is a fertőződéstől. Ez a szálék úgy oszlik meg, hogy huszonnégy százalék ugyan zavaró viseletnek tartja a maszkot, de hordja rendesen. Óriási felelőtlenségnek tartja a választ adó olvasóink harmincnyolc százaléka. A válaszadók harmadik része rugalmasabban kezeli a szabályokat. Ők úgy gondolják, ha nincs a környezetünkben senki, akkor nem kell hordani a maszkot. Ők harmincöt százaléknyian vannak. Egy picike, de annál reménytelibb a válaszadók három százaléka. Ők úgy gondolják, hogy már csak egy kicsit kell kibírnunk. Azt hiszem mindannyian reménykedünk ebben.

A védekezés negyedik fontos eleme az oltás. A kormányfő szerint április közepe, vége felé már elérhetjük a három és félmillió beoltottat. Ez pedig reményt ad arra, hogy a korlátozások csökkenjenek.

 

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.duol.hu/orszag-vilag/orban-viktor-hamarosan-beszamol-a-virushelyzettel-kapcsolatos-legujabb-informaciokrol-4254208/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában