ki a szabadba

2021.04.02. 17:00

Használjuk ki a hosszú hétvégét

A tavalyi után az idei tavaszi szünet is más lesz, mint az eddigiek. Muszáj mozgást és vidámságot csempészni bele – gyereknek, felnőttnek is ez az érdeke.

Tóth Kata

20210325 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Tojásfestés.

Forrás: illusztráció

Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló

Ha eddig nem tettük, mozogjunk! Rajzoljunk ugróiskolát, szlalompályát a betonon! Tollasozzunk, focizzunk, keressük elő a frizbit! A lényeg, hogy töltsünk minél több időt a szabadban, sétáljunk nagyokat, és piknikezzünk, bringázzunk. Az utóbbit a saját kertünkben is megvalósíthatjuk. A túrázáshoz keressünk kevésbé frekventált célpontokat, ahol nincs sok ember. Elsőre lehet, hogy nem tűnik vonzó programnak, de megmozgat és a hasznos munka örömét adja a szemétszedés. Szemeteszsákok, kesztyű és elhatározás kell csak.

Sikerélményt ad a kertészkedés is: ha nincs is konyhakertünk, virágmagot, zöldséget a balkonon is ültethetünk. Húsvét előtt fessünk a gyerekekkel közösen tojást. Ha biztosra akarunk menni, legyen otthon tojásfesték, de még természetesebb az eredmény, ha hagymahéjjal, vörös káposztával és formás levelekkel dolgozunk, a leveleket a tojáshoz illesztve, a tojásokat a főzés előtt harisnyadarabokba csomagolva.

A hagymaburok barnásra, a cékla pirosra, a lila káposzta kékre színezi a tojást. Főzzünk a gyerekekkel együtt ráérősen egyszerű ételeket. Kézműveskedjünk – az origamitól a húsvéti dekoráción keresztül az álomtábla készítéséig –, az utóbbi arról árulkodik, ki mit szeretne csinálni, amikor végre véget ér a járvány. A vágyainkat és konkrét terveinket szedjük össze egy (parafa)táblán, amelyet képek, fotók, feliratok, rajzok, versek, idézetek tarkítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában