a végén horgászvizsga

2021.04.06. 10:00

A gyerekek megtanulják a különböző technikákat is a horgásztáborban

Gyermekeknek szervez nyári horgásztábort a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület és az Aranyponty Kft. a Sárbogárd Őrspusztán.

Balla Tibor

Gyermekeknek szervez nyári horgásztábort a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület és az Aranyponty Kft. közösen Sárbogárd Őrs­pusztán.

A Rétimajorhoz kapcsolódó Nyalóka szigeten – amely valójában inkább egy félsziget – terveznek 8-14 éves korú gyermekeknek horgásztábort tartani június 26. és július 1. között. Az „utánpótlás-nevelés” jegyében a táborban a fiatalok megismerhetik a horgászat alapjait, a horogkötéseket, a különböző technikájú horgászatokat, ezen belül az úszós, a fenekezős és a pergető horgászatot. Természetesen a gyerekek nem csak elméletben tanulhatják meg a különféle technikákat, a gyakorlatban is megmutatják nekik a fogásokat, sőt, gyakorolhatják is azt helyben, a félszigetet körülvevő tavon.

Megtanulják a különböző technikákat is
Fotó: shutterstock

Valószínűsíthetőleg különleges élményt jelent majd az éjszakai horgászat is azoknak, akik jelentkeznek erre a kalandra, hiszen kis szerencsével még éjszakai állatokat is megfigyelhetnek ilyenkor természetes közegükben. Akik nem portyáznak épp az éjszakai horgászaton, azok négyágyas, fürdőszobás szálláshelyen aludhatják az igazak álmát. A hely adottságai lehetővé teszik, hogy más sport- és szabadidős tevékenységeket is végezzenek, amikor nem az úszót lesik épp. A területen megtalálható az Aranyponty Halászati Múzeum is, ahol a régi horgász- és halászati eszközöket is megismerhetik majd.

A tábor tétje sem csekély, mert a végén horgászvizsgát is tudnak tenni, és a legügyesebb gyerekeket az egyesület megajándékozza a dunaújvárosi Kikötői-öbölbe szóló horgászjeggyel.

A tábor vezetője az egyik egyesületi tag, Bokor Tamás lesz, aki foglalkozására nézve pedagógus, és igyekeznek szakembereket meghívni az előadásokra, többek között a dunai horgászat ikonját, Bokor Károlyt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában