felmérés

2021.03.29. 11:00

Olvasóink éheznek a színházi előadásokra

2020.01.28. Gyermekrablas a Palánk utcában fotós próba Dunaújváros Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Forrás: archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Március 27-én, különös módon emlékeztünk meg a színház világnapjáról. Ezen a napon ugyanis zárva volt minden színház a koronavírus fertőzés miatt. Természetes, hogy óvjuk egymást, meg is értjük a helyzetet, de már nagyon hiányzik a kultúra. A Mozi, a színház, a könyvtár. Ezen a héten is kérdést intéztünk a duol olvasóihoz: Várja már, hogy újra kinyissanak a színházak?

A színház nem csupán a kultúra része, társasági hely, ahol ilyen kis városban, mint a miénk, ismerősöket láthatunk. Az előadás előtt beszélgethetünk és ünneplőbe öltöztetjük a szívünket. Hiszen az előadás élményt ad, tanít és szórakoztat. Sajnos a koronavírus ettől az élménytől fosztott meg bennünket. A hús-vér szereplők, színészek látványa, aznapi egyedi és megismételhetetlen előadása teszi vonzóvá a mai napig az előadást. Tehát a kérdés adott, lássuk milyen válaszok születtek:

A legtöbb szavazatot, 57%-ot a „Persze, nagyon várom már” válasz kapta. A megkérdezettek 27%-a jelölte be „Nekem mindegy mi az, csak nyisson ki végre”. Olvasóink 16%-a pedig még nem hallott erről a világnapról.

Természetesen a felmérésünk nem reprezentatív, de jól mutatja azt az általános hiányt, ami bennünk van a színházat és általában a kultúrát tekintve. Reméljük már tényleg nem kell sokáig kibírni és visszakapjuk a szabadságunkat és végre szabadon élhetjük a társasági életünket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában