Dunai Kincses Kert

2021.03.22. 11:30

Kézműves portékák és igazi vásári sokadalom

A húsvét utáni hétvégén, április 10-én lesz a következő termelői piac a Szalki-szigeten

Brousil Csaba

Húsvétra várva

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Március 20-án, szombaton délután 13 órától újra megnyitotta kapuit a Szalki-szigeti kemping ­területén a Dunai Kincses Kert ­helyi termelői és kézműves piac.

Húsvét közeledtével gazdag árukínálattal várták a vásárlókat az árusok, akik minden eddiginél nagyobb létszámban, több mint 80-an jelentkeztek be a piacra. Érkezésünkkor a bejárat közelében két helyen is kígyózott a sor. Az egyik standnál kürtős kalácsot, a másiknál péksüteményeket, kenyér-költeményeket árultak. Hiába, a gőzölgő kürtös kalács illata és a rusztikus halmokba pakolt péksütemények látványa mindjárt megfogta az érkezőket. Beljebb volt még egy erdélyi kürtős kalácsos, de ott három órakor már bejelentették, hogy sajnos elfogyott a portékájuk, olyan sokan vásároltak tőlük.

A viszonylag kedvező időjárás és a hosszú ideje tartó bezártság kicsalta az embereket a kempingbe. Talán ilyen nagy számú érdeklődőre még maguk a szervezők sem számítottak. Nagy volt a forgalom a füstölt húsokat és húskészítményeket árusítóknál, ami nem véletlen, hiszen közeledik a húsvéti ünnepkör, amelynek a füstölt húsok elengedhetetlen kulináris kellékei. A kézműves tárgyak között is megjelentek a húsvéti ihletésűek, mind a dísztárgyak, mind a kézzel készített ajándéktárgyak között. Meg sem próbáljuk felsorolni, hogy mennyi mindennel készültek a kézműves árusok, de azt bátran kijelenthetjük, hogy a termékkínálat nagyon széles és bőséges volt.

Húsvét előtt ez volt az utolsó szigeti piac, de április 10-én jön a folytatás, a szervezők akkor is szeretettel várnak majd mindenkit.

E sorok szerzője többször méltatlankodott már itt, a Hírlap hasábjain, hogy egyesek mennyire semmibe veszik a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedéseket. Maszkhasználat, távolságtartás, hogy csak az alapokat említsem. A szigeti vásáron viszont semmi anomáliát nem tapasztalhattunk, mindenkin maszk volt, nem az állán viselte, hanem rendeltetésszerűen. Sőt a távolságtartás is rendben volt a sorban állás alatt. Lehet tehát ezt így is... Három hét múlva folytatás, talán már kevésbé szigorú körülmények között.

Húsvétra várva
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában