Ruhaköltemények

2021.02.17. 14:00

Jól sikerült a divatos alkotópályázat

Coco Chanel divattervező, a Chanel divatház alapítója, a francia elegancia és a XX. század divatjának egyik legkiemelkedőbb képviselője volt. Halálának ötvenedik évfordulója alkalmából alkotópályázatot hirdetett a Rác­almási Művelődési Ház és Könyvtár.

Török Tímea

Csodás alkotások születtek, amelyeket online tárlaton tekinthetnek meg Fotók: művelődési ház

Rácalmás

A helyi közművelődési szakemberek a „DIVAT” szó által életre hívott művészeti alkotásokat február 12-ig várták. Azonban a pályaművek minősége, sokszínűsége és mennyisége még őket is meglepte.

A felhívás korhatár nélkül szólt a rácalmásiaknak, és a műfajok között is szabadon választhattak az alkotók.

Jól sikerült a Coco Chanel évforduló megünneplésére szánt program

Kundra Anikót, a művelődési ház igazgatóját kértük meg, foglalja össze a tapasztalatait:

– Nagyon sok, egy híján hetven pályamű érkezett a divat köré szervezett és a napokban lezárult alkotó pályázatunkra. Köszönettel tartozunk a Jankovich Miklós Általános Iskola művészetis tanárainak, Pál Péternének és Páhi-Fekete Noéminak. Éppen most készítünk egy online tárlatvezetést a beérkezett remekművek között. Az alkotásokból egyet-egyet kiemelni nehéz feladat, mindegyik egyedi és utánozhatatlan a maga nemében. Kaptunk például különlegesen felöltöztetett babákat, amelyek remekül sikerültek. Rajzok, festmények és vegyes technikával készült alkotások is érkeztek. A gyerekeknél egyértelműen nyomon követhetőek az életkorral változó érdeklődési körök, a kisebbeknél a disneys figurák, a nagyobbaknál Harry Potter-elemek dominálnak. Érdekességként el kell mondanom, hogy meglepetésünkre több fiútól is érkezett pályamű, megjelent a sport is és a Chanel márka is több helyütt. Három középiskolás alkotó munkája és öt felnőtt alkotás is szerepel majd a tárlaton. Az ő munkájuk nyomán egyebek között táskákban, ruhákban, sálban, csuklószorítóban gyönyörködhetnek mindazok, akik a február 17-től elérhető online tárlatunkon megcsodálják majd a közösségi médiában és weboldalunkon az alkotásokat. Coco Chanelhez kapcsolódó évforduló megünneplésére szánt alkotói pályázatunk nagyon jól sikerült, minden alkotó elismerésül jutalomban részesül majd.

Csodás alkotások születtek, amelyeket online tárlaton tekinthetnek meg
Fotók: művelődési ház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában