kreativitás

2021.02.09. 19:00

Az újrahasznosítás jó példái

A Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtára 2021 januárjában pályázatot hirdetett, amelynek témája az újrahasznosítás volt.

Horváth Dóra

Fórizs Csilla, a tárlat egyik berendezője igazítja helyre a különlegesebbnél különlegesebb tárgyakat Fotó: a szerző

A helyi intézmény olyan tárgyakat, használati eszközöket várt a felhívásra, amiket a könyvtár – felújítás alatt álló – ifjúsági közösségi terében tudnak alkalmazni a későbbiekben.

A pályázók nagy kreativitásról tettek tanúbizonyságot az újrahasznosítás területén, fantasztikus tárgyakkal, alkotásokkal lepték meg a pályázat elbírálóit. Érkezett a felhívásra uszadékfából készült szobor, farmernadrágból formált táska, de akad köztük olyan is, amely egy, már leselejtezett – funkcióját tekintve hasznavehetetlenné amortizálódott – könyvnek ad új értelmet, életet.

A beérkezett alkotásokból a nagyközségi könyvtár egy virtuális kiállítást fog összeállítani az elkövetkező napokban, s annak során bemutatja a műveket az érdeklődő közönség számára. Az újrahasznosított tárlat várható premierjére 2021. február 17-én, a Perkátai Általános Művelődési Központ közösségi oldalán kerül sor.

Fórizs Csilla, a tárlat egyik berendezője igazítja helyre a különlegesebbnél különlegesebb tárgyakat
Fotó: a szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában