KEZDEMÉNYEZÉS

2021.01.01. 16:00

Újévtől köszöntik az újszülötteket Solton

A város képviselő-testülete a közelmúltban döntött arról, hogy januártól köszönti a Soltra érkező újszülötteket egy babaköszöntő csomaggal.

Lencsés P. Anna

Fotó: Lencsés P. Anna

Ez tízezer forint értékben tartalmaz olyan hasznos eszközöket, felszereléseket, amelyeket a baba és családja több éven keresztül tud majd használni. A csomagban található legtöbb ajándékot – a többi között szundikendőt, évszámmal hímzett takarót, nyálkendőket, tejfogtartó kerámiát – helyi kézművesek készítik el.

– Az új kezdeményezésből szeretnénk hagyományt teremteni. Védőnői szolgálatunk fogja kivinni a köszöntőlapot és a csomagot a baba és a kismama hazaérkezésekor. A jövő évben ötvenöt-hatvan kisgyermek születését várjuk. Az első néhány csomag már el is készült, és ott várakozik a védőnői szolgálatnál. Mindannyian érdeklődve várjuk, ki lesz az első újszülött kislány és kisfiú, akit köszönthetünk 2021-ben – mondta Németh István, Solt polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában