Petőfi

2021.01.16. 11:00

Kitűnőre vizsgáztak az ökoszemléletből

Hivatalosan is elnyerte az Ökoiskola címet a Petőfi Sándor Általános Iskola.

Molnár Emese

Gálosfai Tímea elmondta, az oklevelet bekeretezik majd, és kirakják a bejárati falra

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Az erről szóló oklevelet már megkapta az iskola, és ennek tükrében 2023. augusztus 31-ig viselheti az Ökoiskola címet.

A szülők segítségével madáretetőket helyeztek ki az udvaron

Gálosfai Tímea, a Petőfi iskola intézményvezető-helyettese lapunknak felidézte, az előző tanévben már tudatosan készültek a cím elnyerésére. Megnézték a pályázati feltételeket, ami olyan környezetvédelmi szerepvállalásokat foglal magában, amelyeket ők is rendszeresen szerveznek.

Minden alsós osztály egy-egy virágágyást gondoz ettől a tanévtől

Az alulról építkezés elvét követve az alsó tagozatos fiatalok mindennapjaiba igyekeztek beépíteni a környezettudatos szemléletmódot, így például szelektív hulladékgyűjtőket és PET-palack-zsugorítót vásároltak, szerveztek szemétszedést, madáretetőket helyeztek ki az udvaron, pályáztak kerékpár- és rollertároló építésére, magaságyások kialakítására is. Az iskolai közösségi programokat is az újrahasznosítás jegyében szervezték, például Márton-napon palackokból készítettek lámpásokat. Az a cél, hogy természetes legyen a gyerekek számára a környezettudatos szemléletmód, magatartásforma.

Az öko-munkaterv részeként most januárban úgynevezett öko-fogadalmat kellett tenniük az osztályoknak. Szeptembertől működik például az energia-járőrszolgálat, amely a tanítás végén ellenőrzi a mosdókat, becsukja az ablakokat, lekapcsolja a villanyt, és az egyik osztály ebben nagyobb szerepet vállalt.

Gálosfai Tímea elmondta, az oklevelet bekeretezik majd, és kirakják a bejárati falra
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában