a Baracsi úti arborétum közös kincsünk

2020.12.04. 14:00

Zöldsziget a városban

Szabó Szabolcs

A Baracsi úton található arborétum természetvédelmi oltalom alatt áll, városunk egyik legértékesebb területe. Az arborétum értékeit felsoroló hivatalos dokumentumok, mint például a helyi értéktár gyűjtése kiemeli: egzotikus tűlevelű és lombhullató fákból álló csodálatos fagyűjtemény, ahol a fajok táblával vannak megjelölve.

Területén tanösvény is található ismeretterjesztő táblákkal, szabadon látogatható, háziállatokból álló kisállat-simogató is várja az érdeklődőket. A fedett helyen lévő padok és asztalok alkalmassá teszik tanórák megtartására. A fafajok és cserjék gyűjteménye különleges mikroklímát kölcsönöz a területnek. A Baracsi útról is megközelíthető arborétum egy igazi zöldsziget a város közepén.

Munkatársunk még az ősz utolsó pillanatait örökítette meg e parkban. Az utóbbi hetekben-hónapokban számos olvasónk jelezte, hogy az arborétum környékén egyre több a szemét, a nem éppen véletlenül ottfelejtett háztartási és egyéb hulladék. Jó lenne megőrizni a város e megnyugtató zöldszigetét a jövő generációinak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában