2020.12.03. 15:00
Előkelő harmadik helyezett lett a diós süti
A 2020-as versenyben megméretésre kerültek a bejglik. A dunafölvári–dunaújvárosi Marcipán Cukrászda az előkelő harmadik helyet szerezte meg a hagyományos diós bejgli kategóriában.
Ezzel nincs vége a sikereknek, hiszen a Rugelach bejgli az „Ínyenc bejgli” kategória negyedik helyezettje lett. Olvasóinknak ismerős lehet a rugelach, hiszen korábbi interjúnkban Nagy László, a dunaföldvári és a dunaújvárosi Marcipán cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy egy örmény sütemény fagylaltváltozatával nyert a rangos nemzetközi versenyen.
A Rugelach egy ünnepeken fogyasztott kifli volt, amelyet élesztő nélkül készítettek, lisztből, sütőporból, krémsajtból és joghurtból lett összegyúrva. Ezt szilva- vagy baracklekvárral töltötték meg, a tetejét pedig dióval szórták meg. A 80-as években kapták fel újra ezt a süteményt, amikor New Yorkban Láng György, aki a Gundel tulajdonosa volt, a szakácskönyvében publikálta a süteményt. Most Nagy László mesterbejglit készített belőle.