Pályaorientáció

2020.12.16. 07:00

A koronavírus-járvány idején sem hagyták őket magukra

A Dózsa György Általános Iskola december 12-én, szombaton tartotta a pályaorientációs napját. A koronavírus-járvány miatt a szokásostól eltérő módon rendezték meg a napot. A körülményekre való tekintettel külsős résztvevők, de nem külsős segítség nélkül bonyolították le a napot.

Agárdy Csaba

Nyolc évfolyam huszonkilenc osztálya tevékenyen részt vett a programokban Fotó: LI

Dunaújváros

A szervezésben az iskola nagy segítségére volt Kőhalmi Kálmán, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója, Molnárné Lukács Anita, a Mesterségek Bölcsője Alkotóház elnöke, valamint Barta Tamás az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjából.

Az ő közreműködésükkel és támogatásukkal állították össze a nap programját, amely minden évfolyam számára biztosított elfoglaltságot.

Az 1. évfolyam játékkal, a 2–4. évfolyam kézműves foglalkozással töltötte el a dél­előttöt. Az 5. évfolyamosok kézműves foglalkozáson vettek részt. A 6. osztályosok számára filmek, játékok segítették a szakmák megismerését. A 7. évfolyam számára Kőhalmi Kálmán tartott online előadást a pályaválasztásról és a dunaújvárosi elhelyezkedési lehetőségekről, a középiskolák profiljáról. A 8. évfolyam tájékoztatást kapott a továbbtanulási eljárás menetéről, a városi középiskolák kínálatáról.

Nyolc évfolyam huszonkilenc osztálya tevékenyen részt vett a programokban Fotó: LI

A felső tagozaton minden osztályfőnöknek lehetősége volt arra, hogy a Székesfehérvári POK-tól kapott film- és játéktárból bármit felhasználjanak, illetve a Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított vetélkedőt bármelyik osztályban lebonyolítsák.

Kőhalmi Kálmán elmondta, nehéz helyzetben voltak, hiszen külsősök a vírus miatt nem mehettek be az iskolába.

Szombaton kiderülhetett, kinek mihez van érzéke

– Amit lehetett, megszerveztünk, szakmai anyagokat adtunk, megtartottuk a vetélkedőket. Ezeknek azért volt jelentősége, mert kiderül, hogy a gyereknek mihez van érzéke. A Lukács Anikóék által szervezett kézműves foglalkozások is nagyon hasznosak voltak, hiszen sok gyerek még sohasem fogott kezébe semmilyen kézműves eszközt – mondta Kőhalmi Kálmán.

Miklós Gabriella, az iskola felsős igazgatóhelyettese köszönetet mondott azoknak, akik segítették őket abban, hogy ebben a vírusos helyzetben is sikeresen meg tudták tartani a pályaorientációs napjukat.

– Tanítás nélküli munkanap volt nálunk, mind a nyolc évfolyam mind a huszonkilenc osztálya részt vett a rendezvényen. A segítőink gyönyörűen előkészítették az eszközöket, mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, az osztályfőnökök pedig felügyelték a munkát. A vírus idején sem maradtunk magunkra, köszönet a támogatóinknak, a gyerekek élvezték a programokat, mindenki jól érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában