ötvenöt meglepetéssel készültek

2020.12.21. 11:30

A fejlesztő munkában is segít majd az új táblagép

A Bartók színház a Jószolgálati Otthon Közalapítvány karácsony előtti, jótékonysági árverésén tíz kiváló alkotást vásárolt összességében százezer forint értékben. A jószolisok pedig 55 egyedi kézműves ajándékkal lepték meg a teátrum dolgozóit.

Szabó Szabolcs

Kisgyura Anita adta át a Jószolgálati Otthon ajándékait Őze Áron teátrumigazgatónak Fotó: LI

– Mivel költségvetési intézményként pénzt nem adományozhatunk, így egyeztetve a Jószolgálati Otthon vezetőivel, amellett döntöttünk, hogy az árverési értékhez hasonló számítástechnikai eszközzel köszönjük meg a képeket – mondta el lapunknak a Bartók aulájában rendezett átadáson Őze Áron, a teátrum igazgatója. Az említett számítástechnikai eszköz pedig egy táblagép, amely fontos szerepet kap majd a Jószolgálati Otthon fejlesztő-pedagógiai munkájában.

– Az első licit alkalmából befolyt összegből intézményünk már vásárolt egy hasonló típusú táblagépet. A mindennapi munka, foglalkozások, művészetpedagógiai tevékenység során remekült tudtuk alkalmazni ezt az eszközt, amely a gondozottak körében is gyorsan kedveltté, népszerűvé vált, így egyértelmű volt, ha anyagi lehetőségeink megengedik, szeretnék még egy hasonló eszközt.

Szoros kapcsolat köti össze a két intézményt

- Nagyon örülünk, hogy a Bartók színház nagylelkű felajánlásának köszönhetően ez most valóra vált – emelte ki a Jószolgálati Otthon részéről Kóty Zsuzsanna és Tankó István. Őze Áron hozzátette, évek óta szoros és baráti kapcsolat köti össze a két intézményt, a jószolisoknak pedig ez év karácsonyára is sikerült meglepni a Bartók színház munkatársait. Ugyanis, a Jószolgálati Otthon küldöttsége ezúttal sem érkezett üres kézzel, ötvenöt darab kézzel készített ajándékcsomaggal kedveskedett, amelyet az átadást követő évzáró társulati ülésen vehettek át a színház dolgozói.

Kisgyura Anita adta át a Jószolgálati Otthon ajándékait Őze Áron teátrumigazgatónak
Fotó: LI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában