jótékonysági lovaglás

2020.11.26. 14:00

Karácsonyra szeretettel –lovasprogram ajándékba

Nagyszerű kezdeményezést hívott életre Áldott Napsugár és Sörös Gréta. A két lány karácsonyi jótékonysági lovaglást szervez, hogy az olyan gyerekek is átélhessék milyen egy ilyen csodás állattal foglalkozni, lovagolni, akiknek nincs erre lehetőségük.

Varga Zsófi

Gréta és Napsugár tavaly gondolt egy nagyot, és megszervezte ezt a programot, ami már akkor nagy népszerűségnek örvendett. Idén második alkalommal a gyerekeket várja Sörös Gréta Lili pónija, Chi Lo Sa Chitinje, valamint a Nagyvenyimi Lovasiskola kedves és türelmes lovai, illetve Vértes, Napsugár lova is ott lesz a programon.

Napsugár kedves és türelmes lova, Vértes is részt vesz majd a karácsonyi gyermekprogramon Fotók: amatőr

„Németországban indult útjára egy kezdeményezés, amit nagyon kedvesnek találok, sokan csatlakoztak hozzá, és nem kerül semmibe, így csak remélni tudom, hogy a sok lovas ismerőseim közül csatlakoznak hozzám páran, és okoznak egy kis örömöt” – mesélnek a lányok az ötletről. „Szeretnék gyermekeknek időt ajándékozni karácsonyra, amit a lovaimmal tölthet!” – folytatta Gréta. Sörényt fonunk, ápolunk, sétálunk, picit lovagolunk. Szeretném, ha olyan szülő jelentkezne, aki nem engedheti meg magának, hogy gyermeke lovak között lehessen, lóra üljön.

A ló közelsége gyógyító hatással lehet a gyermekekre

Szívesen adnám ezt az időt olyan gyermeknek, akire a ló közelsége gyógyító hatással lehet.

Ha ismernek ilyen kisgyermeket, akinek felcsillan a szeme, ha meghallja a szót, hogy „ló”, és úgy gondolja, ez egy élmény lenne az életében, küldjön pár sort arról, hogy miért őt gondolja a megfelelőnek. Advent második hétvégéig várja a jelentkezéseket Napsugár és Gréta a közösségi oldalukon.

Sörös Gréta és Áldott Napsugár a csodálatos lovaikkal

Abban az esetben, ha valaki szeretne hozzájárulni a rendezvényhez adományokkal, az megteheti cipősdobozba csomagolt ajándékokkal, szaloncukorral, illetve írjanak a lányoknak, ha felajánlani szeretnének valami kedvességet.

– Rengetegen eljöttek hozzánk, nagyon jól érezte magát mindenki. Csodálatos jó érzés volt látni a sok boldog gyermekarcot. Úgy érzem, ez már hagyomány a mi körünkben, azért tartottuk fontosnak, hogy megszervezzük idén is, mert kicsiként nekünk is nagy boldogságot okozott, ha megsimogathattuk ezeket az állatokat – mesélte boldogan Napsugár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában