2020.11.20. 17:15
A legjobb bejglik között van a dunaújvárosi cukrászda diósa
A 2020-as versenyben megméretésre kerültek a bejglik. A dunafölvári – dunaújvárosi Marcipán Cukrászda az előkelő harmadik helyet szerezte meg a „Hagyományos diós bejgli” kategóriában.
Fotó: Marcipán Cukrászda
Ezzel nincs vége a sikereknek, hiszen a Rugelach bejgli az „Ínyenc bejgli” kategória negyedik helyezettje lett. Olvasóinknak ismerős lehet a rugelach, hiszen korábbi interjúnkban Nagy László, a dunaföldvári és a dunaújvárosi Marcipán cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy egy örmény sütemény fagylalt válozatával nyert a rangos nemzetközi versenyen. A Rugelach egy ünnepeken fogyasztott kifli volt, amelyet élesztő nélkül készítettek, lisztből, sütőporból, krémsajtból és joghurtból lett összegyúrva. Ezt szilva- vagy baracklekvárral töltötték meg, a tetejét pedig dióval szórták meg. A ´80-as években kapták fel újra ezt a süteményt, amikor New Yorkban Láng György, aki a Gundel tulajdonosa volt, a szakácskönyvében publikálta a süteményt. Most Nagy László mesterbejglit készített belőle.
Kapcsolódó cikkünk:
https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/regi-ormeny-zsido-sutemeny-az-alapja-2754871/