Tiszta utcák, tiszta terek

2020.09.11. 14:00

Mobilitási hét és takarítási akció

Szeptember 16–22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. A rendezvény ismertetőjében vázolták, hogy az idei év mottója: „Klímabarát közlekedés mindenkiért”.

Molnár Emese

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Dunaújváros

Ez tükrözi azt a nagyszabású európai tervet, amely kontinensünket 2050-re karbonsemlegessé szeretné tenni, és amely az Európai Zöld Megállapodás fontos eleme. Az önkormányzat arról számolt be, hogy a programhoz csatlakozva a hivatal környezetvédelmi szakcsoportja idén is megrendezi a Tiszta utcák, tiszta terek elnevezésű várostakarítási akcióját. A kezdeményezésre várják magánszemélyek, lakóközösségek, civilek, cégek és intézmények jelentkezését. A szervezők korlátozott számban védőkesztyűket és szemeteszsákokat is biztosítanak, az akcióban részt vevőknek pedig az a feladata, hogy lehetőségeikhez mérten tegyék rendbe intézményi és lakókörnyezetüket, a város közterületein eldobott hulladékokat gyűjtsék össze. Jelentkezni szeptember 15-ig lehet a hivatalnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában