Boltkórosok Boltja, ahol hasznosulhat mindaz, ami nekünk már felesleges

2020.08.10. 11:30

Testet öltött a virtuális üzlet

Az újdonság nagy figyelmet kap, felkelti az érdeklődésünket, ha valami olyat látunk, amit addig még nem. Ilyen most a Boltkórosok Boltja, amit személyesen is felkerestünk.

Molnár Emese

2020.08.03. Németh Claudia Boltkórosok boltja üzletvezető Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az, hogy olyan régi, feleslegessé vált holmik­kal van tele a lakás, a pince vagy éppen a padlás, amiket nincs szívünk kidobni, mondhatni természetes jelenség. A mai modern fogyasztói társadalomban megfigyelhető az az új keletű dolog is, hogy megveszünk vagy megrendelünk valamit, amit aztán valami oknál fogva mégsem használunk. A közösségi platformokon pedig beindult az adok-veszek biznisz, hogy mindenki jól járjon: kedvezőbb áron eladjuk annak, aki éppen olyat keres. A Facebookon is különféle csoportok vannak az ilyen bolhapiac jellegű ügyletekre, országos és helyi színterek, vagy éppen tematikus rendeződés szerint. Újdonság, hogy városunkban ez a virtuális piac testet is öltött, a közelmúltban megnyílt a Boltkórosok Boltja. Ismerős arc fogadja az eladókat és a vásárlókat az üzlethelyiségben: Németh Claudia, aki két évvel ezelőtt még a szabadstrandon ügyelt a fürdőzők biztonságára, de ismerős lehet az élményfürdőből is.

Németh Claudia
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Sok mindent kipróbáltam már, szeretem a változatosságot. Mindig célom volt egy saját vállalkozás indítása, elvégeztem az üzletvezetői képzést is. Legutóbb egy ingatlaniroda vezetőjeként dolgoztam, és szépségápolással kapcsolatos vállalkozásom is volt, ám a vírushelyzet miatt át kellett állnom home office-ra. Az otthon töltött idő alatt jött az ötlet erről az üzletről. Budapesten már láttam ilyen boltokat, és úgy gondoltam, Dunaújvárosban is nyitni lehetne egyet. Utánajártam mindennek, hogy hivatalosan működhessen, helyiséget kerestem, majd beszereztem az induláshoz szükséges felszereléseket és a kezdő árukészletet – meséli Claudia.

Bár viszonylag könnyűnek tűnhet, sok munkát, felkészülési időt fektetett bele, a marketingtől kezdve az adózási jogszabályokig mindent tüzetesen igyekezett felmérni.

Ami nekünk nem kell, lehet, másnak éppen arra van szüksége

Van itt minden, a ruháktól kezdve az ajándéktárgyakon át a konyhai felszerelésekig, könyvek, napszemüvegek, díszek, és még sorolhatnánk. Régiek és újszerűek, de mindegyik működő és használható még. Claudia vázolja, hogy a termékek átvétele lehet egyszerű megvásárlás, de lehet bizományi jellegű, vagy történhet a megállapodott összeg levásárlásával is, egyfajta cserebereként. Hamarosan bevezeti a polcbérlés lehetőségét is.

Sokan készítenek otthon kézműves termékeket, különböző ajándéktárgyakat, legyen az illatpárna vagy dekoratív gyertya. Ezeket itt lehetne árusítani, és egyébként bizonyos összeghatárig adómentes is a bevétel a kézművesnek. Ezt sokan nem tudják, pedig nagy lehetőség – magyarázza Claudia.

Már nevet is talált hozzá, ez lesz majd a Kincspolc. Nem meglepő, sőt, nyilvánvaló, hogy aki ilyen boltot nyit, az maga is szeret vásárolni.

– Tele vagyok ruhákkal otthon, és imádok régi csecsebecsék között szemezgetni. Szeretek alkotni is, korábban nagyon sok mindent csináltam, például a magam módján res­tauráltam régi bútorokat, de kreatív dolgokkal is foglalkoztam- mondja mosolyogva, és már fordult is a laptopja elé, hogy egy új érdeklődőnek válaszoljon a kérdésére.

Pörgés van, ami az üzletre is igaz: mindig megújuló az árukészlet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában