Kiskertész

2020.08.09. 10:00

Legfinomabb a magunk termesztette paradicsom

Mauthner Ilona/TEOL

Tapasztalatból tudom, nincs finomabb a saját kiskertben nevelt paradicsomnál. Sokkal édesebb, ízletesebb, mint amit az üzletekben kínálnak. Ennek az az oka, hogy a bevásárlóközpontokban árult paradicsomok többségét féléretten szedték le, így nem a nap érlelte. Viszont könnyebb szállítani és tovább eláll. Akinek van kiskertje, érdemes paradicsommal is foglalkoznia, olvasható a teol.hu-n.

A paradicsomtermesztés alapvetően nem igényel sok szakértelmet, ahhoz azonban, hogy sok terméssel örvendeztessenek meg minket növényeink, oda kell figyelnünk néhány dologra.

Ha kevés hely áll rendelkezésünkre, akkor érdemes inkább determinált fajtákat választanunk, ezek ugyanis nem foglalnak el nagy területet. Választhatunk különböző koktélparadicsomokat is, arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy ezek általában több mű­trágyát, vizet és metszést igényelnek. Ha megoldható, legalább húsz centi helyet hagyjunk ki a tövek között, az egymáshoz túl közel ültetett növények ugyanis hajlamosak a gombás megbetegedésekre, és sokkal kevésbé termékenyek. Ültetéskor mindig figyeljünk arra, hogy a paradicsomot mélyen kell ültetni, és minden esetben gondoskodjunk megfelelő támasztékról a növények számára.

Mindig kellően napos helyre tegyük a paradicsomot. Minél több napfényt kap ugyanis a növény, annál finomabb és több lesz rajta a termés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában