Kulcson elballagtak a legidősebb óvodások és az iskolások is

2020.06.14. 20:00

„Köszönet a szülőknek, hogy mellettünk álltak”

Tavasszal a pandémia idején az általános iskolai és óvodai ballagások elmaradásanak keserű, de reális lehetőségével is számolni kellett. Ám pénteken délután mind a két, kulcsi nevelő és oktató tevékenységet végző intézményből elbúcsúzhattak a legidősebb gyerekek, ahogy sok ezer társuk is szerte az országban.

Török Tímea

Fotó: Török Tímea

Kulcs

Délután három órakor Rendné Pocsai Izabella, a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője köszöntötte a nagycsoportos gyermekeket és szüleiket az ünneplőbe öltöztetett óvodai játszótéren a rendhagyó ballagási ünnepségen.

Az ünneplőbe öltözött óvodások búcsúztak
Fotók: Török Tímea
Rendné Pocsai Izabella, a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője

– A sors az idén kicsit átírta a forgatókönyvet: a tavaszt nem együtt éltük meg. De a korszakainkat szeretjük szépen lezárni, ezeket a változásokat igenis meg kell ünnepelni, meg kell élni. Sok szülő kérdezte tőlem még az ügyelet ideje alatt, vajon megtartjuk-e a ballagást? Akkor még csak annyit mondhattam, hogy nem eresztjük szélnek búcsú nélkül a gyerekeinket, és nem tudtuk, hogy mikor, de elbúcsúzunk tőlük. Most jött el a pillanat – fogalmazott az intézmény vezetője a példa nélküli, ám annál meghatóbb ünnepségen.

Megtartva a hagyományt

Schinogl Ferenc, a Fekete István Általános Iskola igazgatója az iskolai rendezvényen ünnepi köszöntőjében a többi között arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak embert próbáló volt. – Hétfőn elérkezik az utolsó tanítási nap, zárjuk a tanévet, aminek a befejező hónapjait közösen vittük végig a szülőkkel.

Megtartották a ballagást – elbúcsúztatták Kulcson a diákokat a Fekete István Általános Iskolából

Mint mondta az, hogy most itt lehetünk, kisebb közösségben, de mégis megtartva a hagyományt, hogy ünnepséget tarthatunk újabb végzős osztályunknak, annak a közös fegyelmezettségnek és erőfeszítésnek köszönhető, amely példa kell, hogy legyen gyerekeink előtt.

A pedagógusok vidám műsorral készültek

Az iskolai hagyományok között Kulcson van egy különleges, a tanári kar személyesen a nyolcadikosokhoz szóló csasztuskája, amely ebben az évben is emlékezetes marad a végzős kulcsi diákok számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában