Nyakunkon a vakáció, s nincs rosszabb, mint az unatkozó szindrómában szenvedő gyerek

2020.06.10. 11:00

Csináld magad: olcsó, gyors gyerekjátékok

Kreatív ötleteket felvonultató rovatunkat most a nyárra hangolva aktualizáltuk. Az időjáráson nem nagyon látszik, de a naptár szerint már nyár van.

Török Tímea

A vakáció is kitör hamarosan, így, ha nem akarunk unatkozó szindrómában szenvedő gyermekeket magunk körül, elő kell vennünk a leleményességünket, hogy olcsón, a háztartásokban megtalálható tárgyakból jópofa kültéri játékokat kreáljunk.

A vírus miatti korlátozások feloldásának köszönhetően, nem kell a négy fal között maradnunk, végre több időt tölthetünk a szabad levegőn. Az internetnek és a különböző ötletmagazinoknak köszönhetően rendkívül frappáns megoldásokat találhatunk kertünk költséghatékony díszítésére, valamint a gyermekek, s a játékos kedvű felnőttek szórakoztatására is.

A lufi k már önmagukban is szórakoztatóak Fotók: amatőr

Lufikat felfújni, és indulhat is a móka. A léggömbök kilyukasztását minden gyerek szereti. Egy régi használaton kívüli ajtólapra, vagy deszkára tegyünk felfújt lufikat, hurkapálca végére rögzített gombostűből, a másik végén kis nehezékkel ellátott nyilakkal kezdődhet is a célbadobós verseny! A játékot élvezetesebbé tehetjük, ha a lufikba apró édességeket rejtünk.

Töltsük meg a lufikat vízzel, és játsszunk kidobóst, pompás móka a forró nyári melegben. Vízzel megtöltött léggömböket egy fa ágaira akasztva remek pinjata lehet belőle.

Saját tapasztalatból mondom, a gyerekek imádják a locsolást. Néhány frappáns ötlettel még vidámabbá tehetjük, ha például a locsolótömlő végére egy kilyuggatott PET-palackot teszünk. Akár a fűbe rakjuk, akár fellógatjuk, a spriccelő víz sok felejthetetlen pillanatot szerez majd.

Ha még ez sem lenne elég, dobálhatunk célba magunk készítette babzsák-labdákkal üres konzerves dobozokba, én így hasznosítottam újra a tápszeres dobozokat. Rajzolhatunk krétával az aszfaltra, vagy éppen a teraszra, de készíthetünk közösen dekorációt saját kézzel festett kavicsokból. Leszögezhetjük, hogy a lehetőségeinknek csak a fantáziánk szabhat határt. Töltsünk együtt minél több időt gyermekeinkkel, érezzük jól magunkat, használjuk ki a nyár kínálta lehetőségeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában