Energiával töltenek fel a jó illatok

2020.05.16. 13:00

Könnyen elűzhetjük lakásunkból a legkellemetlenebb szagokat is

Az illatok befolyásolják az ember hangulatát, jobb kedvre derítik, megnyugtatják, vagy éppen energiával töltik fel. Megmutatjuk, hogyan hasznosítsa az illóolajokat a lakásban.

Tóth B. Zsuzsa/VEOL

Léteznek folyékony illóolajok, illetve illatgyöngyök, amelyek egy egész szobát, nagyobb helyiséget is képesek hosszabb ideig illatosítani. A különböző illatszprék akut problémák esetén hasznosak, például az odaégett étel miatti kellemetlen szag esetén, esetleg a mellékhelyiségben, vagy az állatok fekhelye közelében. Az illatgyertyák a romantikus vacsorahangulat megteremtésekor tesznek jó szolgálatot, írja a veol.hu.

A nappaliban a visszafogott illatok az ideálisak, mint például a vanília, az ilang-ilang vagy a szantálfa. A konyhában és az étkezőben stílusosan az alma, a rozmaring vagy a kakukkfű használható. A fürdőszobában legyen friss, élénkítő aroma: grépfrút, bambusz, kamilla. A hálószobában a narancs vagy a levendula lazító hatását érdemes kihasználni.

Az illóolajoknak is adott a maguk helye. Nem mindegy, hogy milyet használunk a hálószobában, konyhában vagy a fürdőszobában
Fotó: Shutterstock

Asztma, allergia esetén óvatosan bánjunk az illóolajokkal, a szintetikus anyagokat tartalmazó készítményeket jobb, ha elkerüljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában