A művelődési ház szakmai kapcsolatai a járvány ideje alatt is változatlanul ékkövek maradtak

Olyan kitartással és figyelemmel végzik a sors rendelte tavaszi nagytakarításukat a munkahelyükön a Dunaföldvári Művelődési Központ dolgozói. Közben fél szemmel már a jövő lehetőségeit kutatva rajtra készen állnak, hogy ismét a kulturális programok szervezésében mutathassák meg az igazi tudásukat.

Balogh Tamás

Dunaföldvár

Szinte hihetetlen jelenetek

Ezúttal nem a színpadon fogadnak bennünket, hanem már a bejáratnál.

Szer Noémit, akit az elmúlt években ilyenkor már a majális előkészítése kötött le, ezúttal a vasalnivalók környékén találtuk meg. Fafkáné Simon Ildikó sem a programok előkészítésével foglalkozott, most a takarítást vette szó szerint a kezébe. Pataki Dezső igazgatót a legfrissebb haditerve a kopár, kihűlt színpadra vezette. Ott mesélt nekünk a mostani időkről.

Pataki Dezső

A művelődési ház stábja egészségesen vészelte át az eltelt időszakot

– Szerencsére a stábunk egészségesen vészelte át az eltelt időszakot. Megpróbálunk mindenfélét kitalálni azért, hogy ebben a lehetetlen helyzetben is hasznosak legyünk. Szakmai feladatok is várnak ránk. Ilyen például a számítástechnikai feladatsorunk, hiszen megkezdtük a szerverünkre mentett rengeteg anyag felülvizsgálatát és újrarendszerezését, ami a későbbiekben hasznunkra lehet. A honlapunk és a Facebook-oldalunk rendszeres frissítésére is találunk időt. Az utóbbin kvízeket is megjelentetünk. Szeretnénk vele a most kényszerűségből távolmaradó közönségünket is egy kicsit aktivizálni. Más lehetőségünk nem lévén, legalább az online térben megtartani a tánc világnapját és a közösségek hetét.

Szer Noémi
Fotó: Balogh Tamás

Itt van a szorgos házimunka ideje

– Biztosan mindenkinek ismerős az otthoni nagy rendcsinálások hangulata. Nahát mi is hasonló munkában vagyunk itt. Kipakoljuk az összes szekrényt, és kidobáljuk a már használhatatlan dolgokat, végül tisztaság és rend lesz a szorgoskodásunk nyomán. Jelenleg a színpadon állunk, és láthatod, hogy milyen hatalmas színfalak, függönyök, drapériák határolják. Leszedjük, kitisztíttatjuk ezeket, portalanítunk, és végül minden tisztán kerül a helyére. Ezt a munkát a nézőtéren és a többi helyiségben, végül májusban a Várban folytatjuk tovább.

Fafkáné Simon Ildikó

Fájdalmas gondolatok ezek...

– A szakmai kapcsolataink változatlanul élők maradtak. Tudni akarjuk, hogy ki hogyan vészeli át ezt az időszakot, és kikre számíthatunk az újrainduláskor. Már áprilisban is maradtak el rendezvényeink, de egy nagyon fontos esemény, a majális most következne. Nagy munkával, de még több örömmel és büszkeséggel járt. Reméljük, jövőre zavartalanul megtarthatjuk. Nagyon szép és emlékezetes pedagógusnapunk szokott lenni júniusban, az is elmarad. Ugyanúgy az egyik kedvenc programunk a Vár udvarán, a központi szervezésű múzeumok éjszakája is. Jelenleg még nagyon bizonytalan a másik kedvencünk (most látszik, hogy akármelyikről is beszélünk, végül kiderül róluk, hogy mindegyik az), a Nyári Színházi Esték sorozatunk, a Vár szabadtéri színpadán. Öt előadást terveztünk, nem tudjuk, hogy mi lesz a sorsa.

Szomorkásan, de nagyon bizakodóan

– Vigasztalanul üres a házunk. Nagyon hiányoznak nekünk, és visszavárjuk azokat, akik eddig a különböző eseményeken velünk tartottak. Ugyanúgy érzünk a velünk együttműködő partnereinkkel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában