Dunaújváros

2020.05.23. 11:00

A katolikus plébánia is visszaáll a régi rendre

Balla Tibor

Fotó: archív

A Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – Spányi Antal megyés püspök rendelkezésnek megfelelően – a városi római katolikus templomok miserendjében, az altemplomi urnatemető látogathatóságában és az irodai ügyfélszolgálatban az alábbi enyhítéseket vezeti be: a Krisztus király főtemplomban szombat este 18 órakor és vasárnap reggel 8.30 órakor, valamint vasárnap délelőtt 10.30-kor az óvárosi Szentháromság-templomban a hívők részvételével tartják meg a szentmisét már mától. Továbbra is csak maszkban lehet megjelenni, és tartani kell a 2 méteres távolságot, és egyelőre éneklés nélküli, csendes misék lesznek. A ma reggel 7.30-ra tervezett köznapi szentmise elmaradt.

Az urnatemető május 26-tól, keddtől visszaáll a régi nyitvatartási rendre, azzal a megszorítással, hogy kedden 14–18 óráig, valamint szerdán és pénteken 10–14 óráig csak a 65. életévüket betöltöttek látogathatják a parkolók felől. Csak védőmaszkban lehet a temetőbe lemenni. Május 25-ig, hétfőig még csak a mágneskártyás belépésre van lehetőség (naponta 10 és 18 óra között) a Szórád Márton út felől.

Az irodai szolgálat ideje is visszaáll a régi mederbe, itt a megkötés, hogy hétfőn és csütörtökön délelőtt 9–11 óra között a 65 éves kor fölöttieket fogadja a plébánia, szerdán délután 16–18 óra között pedig a 65 év alatti személyeket, de természetesen őket is csak maszkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában