Megjött a tavasz és a kellemetlen tünetek

2020.03.09. 08:00

Újabb ok a fáradtságra

A nappalok hosszabbodásával, a hőmérséklet emelkedésével, a légnyomás változásával, frontok vonulásával párhuzamosan szervezetünkben is változás történik, ez a tavaszi fáradtság. Immunrendszerünk igyekszik lépést tartani az időjárás változásaival, de ez a kimerült készletekkel nem egyszerű.

Török Tímea

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Sokszor panaszkodunk a tavaszi időszakban fáradtságra, fejfájásra, szédülésre és esetenként ingerültebbek is vagyunk. Ezek mind a tavaszi fáradtságra utaló jelek, amelyek kellemetlenséget okozhatnak mindennapjainkban. De a szakértők egyetértenek abban, hogy szerencsére ez nem betegség, csak egy időszakos állapot.

Mit tehetünk ellene? A böjtről vallási szempontból sokat írtunk már, de e tekintetben is lehet létjogosultsága egy rövidebb tisztítókúrának. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a könnyű, vitamindús ételek fogyasztása is javít a helyzeten. A kimerült vitamintartalékainkat érdemes feltölteni, ha szükséges vitaminkészítményeket is alkalmazzunk. Érdemes a sok folyadék fogyasztásra is odafigyelni, két liter víz, vagy gyógytea fogyasztása ajánlott naponta.

A téli szürkeség után a friss levegőn, D-vitamint termelő napsütésben sétálni is jó hatással van a fáradtság ellen, törekedni kell, hogy mindennap mozogjunk.

A test mellett ápoljuk a lelkünket is, a pozitív gondolkodás minden szempontból jót tehet. Szervezzünk közösségi családi programokat a szabadban. Itt a hobbiválasztás ideje, ha tehetjük, kertészkedjünk.

Nem utolsósorban pihenjünk eleget és relaxáljunk, mert ez a szervezet gyors töltője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában