immunerősítés

2020.03.28. 14:30

Érdemes otthon is mozogni

Kutatások sora bizonyítja, hogy aki heti nagyjából 150 percnyi, mérsékelten intenzív edzést végigcsinál, annak az immunrendszere ezért biztosan hálás lesz.

Borsányi Bea/FEOL

Akinek nincs a fejében semmilyen mozgássor, amivel otthon is edzhetne, az keressen magának megfelelőt az interneten. A heti mennyiséget érdemes nagyjából a fentebb említett számnak megfelelően belőni. Jó úton járnak, ha mozgás közben kimelegszenek és gyorsabban veszik a levegőt, de még azért nem fogynak ki belőle – egyénfüggő, hogy ebbe mi fér bele, írja a feol.hu.

Csak olyan mozgásformát végezzenek, amire a testük felkészült Fotó: Shutterstock

A legjobb, ha a kardiót és az erősítést kombinálják, hogy a szív és a tüdő mellett az izmokat is megdolgoztassák, valamint, hogy a gerincnek és az ízületeknek is legyen tartása. Olyanba azonban ne kezdjenek bele, amire nincs a testük felkészülve, hiszen annak nincs értelme, hogy a mozgás után a jó érzés helyett rosszul legyenek vagy valamilyen sérülést szerezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában