gyönyörű környezetben élhetünk

2020.03.31. 18:00

Csodás drónvideó készült Dunaújvárosról

Vaszócsik Kristóf drónvideót készített Dunaújvárosról. Nem is akármilyet. A szép táj és a csodás zene harmoniáját most bemutatjuk önöknek.

duol.hu

Fotó: Vaszócsik Kristóf

Vaszócsik Kristóffal a videó kapcsán beszélgettem:

- Mióta foglalkozol drónvideózással?

2015 óta foglalkozom légifelvételek készítésével. Ez természetesen nem kimondottan a videózást jelenti. Sokkal inkább a fotózás terén kezdtem el magam fejleszteni. Az utóbbi egy évben kezdtem el komolyabban foglalkozni, a rövidfilmek készítésével.

- Úgy gondolom ez nem lehet könnyű műfaj, mert a videós ismereteken túl, még a drónkezelést is el kell sajátítani.

Természetesen nem csak abból áll ez a „munka”, hogy veszek egy gépet, majd a videókat feltöltöm az egyik videó megosztó portálra. Ehhez profi felszerelés szükséges, és el kell sajátítani a kezelését is. A különböző kiegészítők használatáról már nem is beszélve. Ha megvan a nyers anyag- amit felvettem -, akkor kezdődhet a munka, hátralévő 90 százaléka, a vágás, és a felvételek utómunkája. Az embernek úgy kell ismerni a vágó programokat, mint a saját tenyerét. Ha ezek közül bármi is hiányzik, akkor nem olyan lesz a végeredmény, mint amit az ember szeretne, könnyen el tudja venni a kedvet. Nem szabad feladni. Addig kell csinálni, míg számunkra tökéletes nem lesz. Természetesen itt hatványosan igaz az a mondás, hogy jól dolgozni, csak jó szerszámmal lehet.

Krisztus Király templom madártávlatból

- Számos más helyen is készíthettél volna videót, ami talán több látogatót vonz. Miért ragaszkodtál pont Dunaújvároshoz?

A válasz igen egyszerű. Nagyvenyimen nőttem fel, de napi szinten jártam Dunaújvárosban, és most itt is lakom. Meg szerettem volna mutatni az embereknek, hogy ezekben a nehéz időkben is csodálatos helyen élhetünk, bármennyire is divat lett mostanában az országot, és a városunkat degradálni. Egyszerűen gyönyörű környezetben élhetünk, és ezért hálásnak kell lennünk, meg kell becsüljük amink van.

- Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Csupa pozitív, és elismerő kommenteket, és üzeneteket kapok. Rengeteg idő és munka van egy-egy videóban, de a visszajelzéseket olvasva, és hallgatva, az elkészítésbe vetett időmből, egyetlen percet sem sajnálok. Ha csak egyetlen embernek örömet tudtam szerezni, arra a pár percre, míg a kisfilmem nézi, már megérte.

Szép helyen élünk, pedig még nem zöldellt ki minden
Fotók: Vaszócsik Kristóf

- Biztosan töröd már a fejed az új videón. Mi lesz ez és mikorra várható?

Jelenleg több projekt is van a fejemben. Még nem tudom, hogy melyik fog előbb megvalósulni, ezért még megtartom magamnak ezt a kis titkot.

Annyit viszont mondhatok, hogy egy hónapon belül, egy újabb videóval fogok kedveskedni, a város, és a környék lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában