MESZK Dunaújvárosi Helyi Szervezet

2020.02.20. 17:00

Magyar ápolók napja volt tegnap

Az országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét – Kossuth Lajos testvérének, Kossuth Zsuzsannának a születésnapját – a Magyar Ápolók Napjának.

pantaleon

Kossuth Zsuzsanna, hazánk első országos főápolónője az 1848-as szabadságharcban segítette a hadi sebesültek ellátását, egyúttal Magyarországon az ápolóképzés egyik legkiemelkedőbb alakja is volt.

Fejér megyében, a Magyar Ápolók Napja alkalmából mind a Magyar Ápolási Egyesület, mind a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház ápolási igazgatóságának közös szervezésében tudományos ülést tartottak február 19-én. Az ünnepségen intézményünket dr. Juhászné Bordács Veronika vezető ápoló, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének fekvőbeteg-ellátási alelnöke és Papp Györgyi osztályvezető főnővér, a MESZK Dunaújvárosi Helyi Szervezet elnöke képviselte. Kossuth Zsuzsanna szobrának koszorúzását és az ünnepi beszédeket követően tudományos előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a rendezvényen.

Kossuth Zsuzsanna az alábbi gondolatot fogalmazta meg az ápolói hivatásról: „Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt.”

Ezúton mondunk köszönetet a hivatásukat teljesítő ápolóknak áldozatos munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában