szponzorált tartalom

2020.02.03. 17:34

Autópálya matrica kisokos

Attól függően, hogy milyen gyakran kell az autópályán vezetnünk, gondoljuk át, hogy melyik matricát éri meg vásárolnunk. Jó tudni, hogy számunkra melyik éri meg a legjobban.

Ingázhatunk naponta az autópályán a munka miatt lakóhelyünkről egy másik városba vagy a fővárosba, vagy a munkán kívül akár egy családi látogatásra is mehetünk az ország másik végébe, vagy egy hosszú hétvége miatt kelünk útra, általában az a célunk, hogy a lehető legrövidebb úton a leggyorsabban érjünk oda a célpontunkhoz.

Autópálya matricák típusai

Az online autópálya matrica vásárlás gyors és biztonságos megoldás. A legrövidebb időtartam, amire autópálya matricát lehet vásárolni, az a heti autópálya matrica, amelynek díja járműkategóriánként változik.

Ugyanakkor, ha az ingázás a mindennapjaink része, akkor érdemes elgondolkodni az éves autópálya matrica vásárlásán, de ha csak megyén belül utazunk, akkor elég lehet a megyei autópálya matrica is. Ha egy adott hónapban többször is utazunk az autópályán, akkor praktikus választás lehet a havi autópálya matrica is.

Járműkategóriák

A leggyakrabban vásárolt autópálya matricák a D1 és a D2 kategóriába tartoznak. A D1 kategóriában a 10 napos (heti) matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves pedig 42 980 Ft-ba fog kerülni. A megyei (egy megyére érvényes) matrica éves díja továbbra is 5 000 Ft. Ezekre az összegekre még egy tranzakciós költség kerül felszámításra a fizetéskor.

D2 kategóriában az árak így alakulnak: 10 napos (heti) matrica ára 7 000 Ft, a havi 9 560 Ft, az éves pedig 42 980 Ft-ba fog kerülni. A megyei (egy megyére érvényes) matrica éves díja továbbra is 10 000 Ft. Ezekre az összegekre is jön még egy tranzakciós költség.

Az autópálya matrica vásárlását online is elvégezhetjük az anyós ülésen ülve

A vásárlás menete

Az online vásárlás során először ki kell választanunk az autó kategóriáját. A személyautó a D1-es kategóriába tartozik. Ezen belül pedig a matrica típusát kell a kosárba tenni. A matrica árára még rájön egy kisebb összeg, a tranzakciós kezelési költség.

A felségjelnél azt az országot kell megadni, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ez alapállapotban Magyarországra van beállítva. Ezután jön a rendszám beírása, majd meg kell adnunk a matrica érvényességi idejének kezdetét. A rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét. Fontos, hogy egyszerre akár több matricát is vásárolhatunk.

Ezután az e-mail címünket és a telefonszámunkat kell megadni, nagyon figyeljünk arra, hogy ne gépeljük el egyiket sem. Ezután még leellenőrizhetjük újra a megadott adatokat, és kiválaszthatjuk a fizetés módját. A matrica vásárlás csak akkor érvényes, azaz akkor hajthatunk fel az autópályára, ha a fizetés után sikeres matrica érvényesítésről visszaigazolást kapunk e-mailben vagy a böngészőnkben. A visszaigazoló levelet mindenképpen őrizzük meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában