szponzorált tartalom

2020.02.03. 17:51

A legmenőbb meglepetések Valentin napra

A tél végét sokaknak bearanyozza a rég várt Valentin nap. A párok ilyenkor meglepik egymást, akár alakulóban van a kapcsolatuk, akár húsz éve tart. Cikkünkben felsorolunk pár ötletet a szerelmesek napjának megünneplésére, többféle témában és árkategóriában.

Romantikus ajándékot válasszunk

Bálint napon a párok szokták meglepni egymást valami aprósággal, vagy pedig, ha még nem alakult ki a kapcsolat, az egyik fél vallomást tehet valamilyen meglepetés formájában, amit február 14-én nem lehet félreérteni.

Hogy igazi örömet okozzunk, kerüljük az olcsó hatású ajándékokat – ne a közért pénztáránál dobjuk be fizetésnél az éppen kezünk ügyébe kerülő óriás tábla csokit vagy bonbont -, és inkább kérjünk segítséget például a virágosnál, hogy tényleg szép csokrot sikerüljön ajándékoznunk. Talán mondani sem kell, ha kialakulóban van a kapcsolatunk – vagy még ez sem mondható el róla – , ne adjunk a másiknak erotikus ajándékot.

Még ha a pénztárcánk épp le is van kissé apadva, akkor se valami filléres dolgot vegyünk, mondjuk az aluljáróban. Ha éppen kisebb tételt tudunk rászánni a meglepetésre, vegyünk inkább egy szál vörös rózsát. De mivel a szép gesztusok mindig meghálálják magukat, érdemes áldozni az ajándékra.

Ne a sarki étteremben foglaljunk asztalt

Valentin napon klasszikus program a közös vacsora. Érdemes ezt különleges helyre szervezni: akár a tízszeresét is költhetjük ilyenkor a vacsorára a megszokottnak, hogy igazán emlékezetes legyen.

De persze nem az igazi, ha mindez kissé kényszeredetten, kötelező jelleggel zajlik le. Választhatunk teljesen más programot is, a lényeg, hogy valami különlegeset nyújtsunk a másiknak, ami kifejezi az érzéseinket. A Valentin napi program ne az Instagram, Facebook közönségnek szóljon, hanem a párunknak.

Megnézhetjük például újra azt a filmet, amit először együtt láttunk a moziban, vagy kirándulhatunk egy korai randink helyszínére. De akár kiugorhatunk egy romantikus hétvégére is egy külföldi városba – ma már a fapados repülőutak korában nincs akadály. Akár személyi kölcsönből: az igényléstől számított pár napon belül komolyabb összeg áll rendelkezésünkre, hogy meglepjük kedvesünket.

Lazulás egy hotelben – jót tesz a kapcsolatnak

Egy klasszikus élményajándék

A tél végi közös kikapcsolódás ideális formája a wellnessezés. Magyarországon ma virágkorukat élik a spa-k és élményfürdők, a forgalmuk folyamatosan nő.

Ha a kedvesünket szeretnénk meghívni egy lazulós napra vagy hétvégére, érdemes gondosan kiválasztani a helyet.

A nagy, forgalmas élményfürdők nem túl romantikusak, főleg hétvégén. Amennyiben nem szeretnénk népes családok közé bezsúfolódni a jacuzziban, akkor a ‘felnőttbarát’ cimkével ellátott fürdőket érdemes keresni. Ezek garantáltan gyerekzsivaly-mentesek – bármilyen barátságtalanul hangzik elsőre, egy-két óra, vagy nap zavartalan pihenés mindenkinek kijárhat. Még ha egész évben szívesen vagyunk is a kicsik között, Valentin napon lehet, hogy egy csendesebb, intimebb helyet keresünk.

Hotelek közt is találunk felnőttbarát típust, ha csak romantikus vacsorára és éjszakázásra vágyunk.

A Valentin napi ajándékok csúcsa természetesen a jeggyűrű. Ez némileg komolyabb tétel, így itt is megoldás lehet a kölcsön, hogy igazán szép darabot válasszunk. Ám a lánykérés olyan esemény, ami – jó esetben – egyszer fordul csak elő az életben. Érdemes áldozni erre az ajándékra, és gondosan megtervezni az alkalmat, például egybekötni egy kisebb utazással. Egy utolsó tipp: nyilvánosság előtt csak annak kérjük meg a kezét, aki nem utasít vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában