Élő betlehemet is megtekinthettek az utazók Horvátország fővárosában

2019.12.19. 12:00

Zágrábba kirándultak a perkátaiak

A „Veled az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezte a december 14-én tartott adventi kirándulást, amelynek a célpontja Horvátország fővárosa, Zágráb volt.

duol.hu

Az egyesület nem első alkalommal szervez hasonló utat: tavaly Bécsbe látogattak a település lakói, szintén az adventi időszakban. A mostani kirándulócsoport a hajnali órákban indult útnak Zágráb felé, összesen 51 kiránduló vágott neki az útnak.

A perkátai kirándulócsoport tagjai különböző programok közül választhattak
Fotó: Héber Kristóf

A helyszínen a résztvevők különböző programok közül választhattak: a Jelasics téren a kirakodóvásárosokat, illetve ahhoz közel az élő betlehemet tekinthették meg az utazók, továbbá a Zrinjevacban, a Zrínyi-parkban sétálhattak, akinek pedig kedve volt, a jégpályára is ellátogatott, hogy korcsolyázzon egyet Zágrábban.

A csoport nagy örömére, a Jelasics téren 11 órától koncerteket tartottak, ami fokozta az ünnepi hangulatot. A kirándulók a kora esti órákban jó hangulatban indultak el haza Perkátára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában