A Sajtó és tanulás-program legtehetségesebb résztvevőit díjaztuk

2019.12.19. 07:00

Rengeteg jó tollú diák írt a SÉTA őszi kurzusa alatt

Ünnepélyes keretek között adtuk át a SÉTA program legeredményesebb diákjának járó díjat. A Sajtó és tanulás négy hete során nyújtott teljesítményük alapján az iskolánkénti legjobbakat, valamint a legaktívabb intézményt is jutalmaztuk.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Életmód, kultúra, technológia, tél és az ünnepek. Ezek voltak azok a témakörök, amelyekhez kapcsolódóan alkottak a SÉTA program őszi kurzusában részt vevő diákok. Az irányított témaválasztás természetesen nem zárta ki az önálló cikkötletek feldolgozását sem, bár a diákoknak nem jelentett nehézséget a kötött feladat. Hétről hétre több tucat cikk érkezett be hozzánk a hét iskola tanulóitól. A legkiválóbb anyagok nyomtatásban jelentek meg a szerdai lapokban, azok pedig, amik szintén jól sikerültek, ám az újságba már nem fértek be, online felületünkön kaptak publikálási lehetőséget.

A teljes SÉTA-csapat: a díjazott diákok, felkészítő tanáraik és a Hírlap munkatársai, középen pedig az Aranytoll nyertese

A program alatt nyújtott egyenletesen kimagasló munkája elismeréséül Báró Vilmos, a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája diákja kapta az Aranytollat, őt sorban Budai Lili, a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumából és Kővári Henriett, a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából követte. Az első három helyezett részt vehet majd a SÉTA táborban is.

Pintérné Szatmári Angéla tanárnő és Báró Vilmos

A szerkesztőség szakmai zsűrije és az online elérési statisztikák alapján a legeredményesebb iskolának járó 150 ezer forintos utalványt a Lorántffy iskola kapta. Természetesen a felkészítő tanárokat is jutalmaztuk, mentori munkájukért könyvutalványban részesült mind a hét pedagógus.

Budai Lili második helyezett veszi át a díjat

Házi versenyünk keretein belül az iskolánkénti legjobbakat is megválasztottuk. A DSZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája részéről Gál Jázmint, a DSZC Rudas Szakgimnáziuma és Kollégiuma képviseletében Mosonyi Boglárkát, a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium résztvevői közül pedig Maczó Gerdát jutalmaztuk. A DSZC Szabolcs vezér Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája esetén holtverseny alakult ki, így oklevelet és csokoládét kapott Kovács Natália Leila és Liber Aliz is.

A Lorántffy bizonyult a SÉTA legjobb iskolájának

Az őszi kurzus résztvevőinek köszönjük a kreatív munkáját. A SÉTA tavasszal folytatódik új témákkal és új lehetőségekkel, remélhetőleg új és régi diákokkal egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában