A Csillagvirág óvoda lett a győztes, de ezúttal is mindenki nyert

2019.12.03. 14:00

Ovis foci: jött a Mikulás

Véget ért egy sorozat. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága a Dunaújvárosi Óvoda közreműködésével évek óta szervezi az ovifocit. Az idei sorozat tegnap ért véget.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A rendezvényen a Dunaújvárosi Óvoda tizenkét tagóvodája, valamint Rác­almás és Kulcs csapata mérte össze erejét.

Az ovisokhoz közel álló eseményt a Mikuláshoz kötötték a szervezők. Ezért természetesen az eredményhirdetés végére megérkezett a nagy szakállú Mikulás is, aki nagyon sok ajándékkal kedveskedett a gyerekeknek, akik hősiesen küzdöttek minden mérkőzésen.

Aki nem került fel a dobogóra, az negyedik lett – jó ötlet
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Az óvodások életében ezek a közös rendezvények nagy jelentőséggel bírnak. A kisgyermekben ösztönösen benne van a küzdőszellem, az akarat, az elfogadás, a csapatmunka iránti igény, amit erősíteni kell, hiszen az a cél, hogy egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk. A szervezett mozgás öröme hatalmas fejlesztő hatással bír. Szabályokhoz kötött, minden izmot megmozgató feladatokra szükségük van az ovisoknak, hiszen így válnak alkalmassá komolyabb feladatok elvégzésére. Ezekkel a mérkőzésekkel zártuk le az óvodák számára a sportévet. A támogatóink jóvoltából mindenki ajándékkal mehetett haza, pizzát, üdítőt kaptak a gyerekek, tehát minden adott volt ahhoz, hogy jól szórakozzanak a résztvevők. Nyáron indítjuk a következő szezont, ahol új nagycsoportosok kaphatnak lehetőséget arra, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényen megmutathassák ügyességüket – foglalta össze a rendezvény lényegét Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára.

Tizennégy csapat küzdött tegnap délelőtt – minden labdaérintés fontos volt

A befejező torna végeredménye: 1. Csillagvirág (Dunaújváros), 2. Kulcs, 3. Napsugár (Dunaújváros).

A többi csapat egyaránt negyedik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában