szponzorált tartalom

2019.12.06. 11:45

A költözésben rejlő lehetőség, amire soha nem gondoltál

A költözködés nagy feladat. Új helyre kell átszerveznünk a teljes életünket, dobozolni, logisztikázni, szállítani és kicsomagolni fáradtságos, de tartogat olyan lehetőséget, amit sokan alábecsülnek.

A legtöbb gyerek szobájában különösen könnyen lesz úrrá néha a teljes káosz

A legtöbb ember hajlamos felhalmozni maga körül a tárgyakat, amik egy idő után átveszik az uralmat az otthonában. Ajándékok, amiknek soha nem láttuk hasznát, de érzelmileg kötődünk hozzá. Gyűjtött szalvéták, amik iránt furcsa vonzalmat éreztünk. Megunt ruhák, amik a szekrény mélyén lapulnak. Számtalan olyan tárggyal töltjük meg magunk körül a teret, aminek haszna nincs, de szabadulni nem tudunk tőle.

A költözés egyik legáldásosabb következménye

Költözésnél rá vagyunk szorítva, hogy rendszerezzük a káoszt a lakásban és karcsúsítsuk azt a mennyiséget, amit végül magunkkal viszünk, hogy új életünket egy rendezett és harmonikus környezetben tudjuk kezdeni.

Egy rendezett otthon hozzásegít egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez

Ez a karcsúsítás azonban egy elég nehéz folyamat és sokszor fullad kudarcba, mert nem tudunk nemet mondani a tárgyak hívására. Van azonban egy még kevéssé ismert szolgáltatás, ami a segítségünkre lehet, hogy úrrá legyünk a kísértésen és mind a tizenhárom vázát becsomagoljuk. Ez az otthonszervezés.

Mi is pontosan az otthonszervezés?

Ez a nálunk még viszonylag új szolgáltatás egy olyan profi rendszerezési folyamatot takar, aminek a végeredménye egy letisztult otthon, gyorsabb és simább költözés és harmonikusabb környezetben történő indulás.

Az otthonszervező abban segít nekünk, hogy rendszerezzük tárgyainkat és sikeresen megváljunk azoktól, amik már nem tesznek hozzá az életünkhöz, csak felhalmozódva ülnek a szekrényekben.

A legtöbb gyerek szobájában különösen könnyen lesz úrrá néha a teljes káosz

Az otthonszervezés három legfontosabb elve

Az első és legfontosabb, hogy a saját igényeink szerint állítsuk fel a rendszerünket, hiszen minden ház és otthon más és más elvek alapján működik és szerveződik. Mások a prioritások, mások a napi tevékenységek, és mások az emberek igényei, akik ott élnek.

Ennek nyomán a második legfontosabb el, hogy mindenkinek jól kell tudnia érezni magát a kialakult új rendszerben. Ez különösen fontos, ha egy nagyobb család otthonáról van szó. Ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy egyes helyiségekben elsősorban ki az úr. A konyhában a hölgyek vannak fölényben, míg a gyerekszobát a gyerekek kényelme szerint kell alakítani.

A harmadik elv pedig megszabadulni attól, ami már nem kell. Számtalan tárgy csak a teret viszi az életünkből, de hozzá nem tesz semmit. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a kevesebb tárgy a környezetünkben harmonikusabb és nyugodtabb légkört teremt az ott élők számára. Ez pedig hozzásegít egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre.

A költözés pedig az egyik legjobb pillanat, hogy ezt az állapotot megteremtsük magunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában