A vasútállomás felé vezető úton és a kikötőnél dolgoznak most

2019.11.09. 07:00

Az idősellátás fejlesztése hangsúlyos feladat lesz

A mostani már a sokadik önkormányzati ciklus 1994 óta, amikor a Városvédő Egyesület jelöltjeinek szavaztak bizalmat a rácalmásiak. A képviselő-testület megtartotta alakuló ülését.

Körmendi Erzsébet

Az alakuló ülésen letették az esküt Rácalmás képviselői és polgármestere. Schrick István ciklusnyitó beszédének elején örömét fejezte ki, amiért a kisváros polgárai a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület jelöltjeinek szavaztak bizalmat, így lehetőséget adtak arra, hogy folytassák az elmúlt évtizedekben megkezdett munkát. Fontos célként említette a polgármester az idősgondozás fejlesztését: mindenek­előtt a rácalmási idősek nappali ellátását szeretnék megoldani, és minden erejükkel azon lesznek, hogy a bentlakásos gondozás feltételeit is megteremtsék, amennyiben ehhez támogatást nyernek. Az önkormányzat továbbra is segíteni szeretné a városban letelepedő fiatalokat, emelte ki Schrick István, majd a folyamatban lévő fejlesztések közül kettőt említett: 100 millió forint TOP-forrásból kezdő­dött meg a vasútállomás felé vezető út helyreállítása, és a kajak-kenu szövetséggel közösen – csaknem 100 millió forintos forrásból – a kikötő dunai vízitúra-megállóhellyé fejlesztése.

Miss István, Vizi István, Németh Miklósné alpolgármester, Schrick István polgármester, Nagyné Berzai Márta, Pálinkás Tiborné, Erős István a képviselő-testület alakuló ülését követően Fotó: amatőr

Az alakuló ülésen alpolgármesterként Németh Miklósnénak szavaztak bizalmat a képviselőtársak. A bizottságok elnökei a következők. Pénzügyi, ügyrendi és jogi: Miss István. Kulturális, oktatási, sport- és idegenforgalmi: Pálinkás Tiborné. Szociális: Nagyné Berzai Márta. Közrend és közbiztonsági: Vizi István.

A vasútállomás felé vezető utat szélesítik, leaszfaltozzák és megoldják a vízelvezetést is
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában