Minden esztendőben legalább egyszer találkoznak

2019.10.28. 09:00

Múltat idéztek újra a kenyérgyáriak

Manapság már ritkán találkozni olyan összetartó közösséggel, mint amilyen az egykori Dunaújvárosi Sütőipari Vállalat, közkeletű nevén: a kenyérgyár volt dolgozóié, akik idén is összejöttek egy kis múltidézésre.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Corso étteremben, találkozóik törzshelyén szombaton délután 33 egykori kenyérgyári dolgozó gyűlt össze az asztalok köré. Ahogy minden évben teszik ezt, amióta bezárta kapuit a gyakorlatilag az egész járást kenyérrel, péksüteménnyel, zsemlemorzsával és ostyatermékekkel ellátó cég, amelyből mára csak az utcanév maradt egykori helyén.

Az asztaloknál történetmeséléssel, múltidézéssel telt az idő
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

De nagyon is megmaradt az egykori dolgozókban, akik máig sajnálják, hogy megszűnt az a vállalat, ami nem csak egyszerűen a munkahelyük volt, egy kicsit több annál. A közösség tagjai ezért is tartják fontosnak, hogy évente legalább egyszer összegyűljenek, és megidézzék azokat az időket, amikor még volt gyár, aminek a kapuin be tudnak lépni. Ilyenkor elmondják, mi történt velük az eltelt egy évben és megemlékeznek azokról, akik már nem lehetnek velük.

A kenyérgyári dolgozók vidám csoportja. Egyik oszlopos tagjuk, Szadeczkyné Rédl Julianna most nem tudott velük lenni

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában