pénteken

2019.09.06. 08:30

Már az ötvenedik évnyitóra készülnek

Szeptember 6-án, pénteken, 10 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Egyetem tanévnyitója a Dunaújvárosi Egyetem Sport- és Rendezvénycsarnokában.

Agárdy Csaba

Nem akármilyen megnyitóról beszélhetünk, hiszen ez lesz az ötvenedik. (1969-től már nem mint technikum működött az intézmény, hanem a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Egyetemi Kara volt, majd 1990-től 2000-ig a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karaként működött, ezután lett önállóan Dunaújvárosi Főiskola, 2016-tól pedig egyetemi rangot kapott az intézmény.)

Ennek megfelelően a szokásostól eltér majd a rendezvény. A szervezők egy kicsit modernizálták az eseményt, elsősorban zeneileg, és rövidítettek az időtartamán is.

Mivel ötvenedik évfordulóról van szó, természetesen nem maradhat el a tortaszegés és a tűzijáték sem. Dr. habil András István rektor az első éveseket hallgatóvá fogadja, majd Cserna Gábor polgármester mond beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában