családi nap volt Dunaföldváron

2019.08.22. 11:00

Laza délelőtt után telt házas ünneplés

Bár a programok egész nap zajlottak a dunaföldvári Hősök terén és környékén, a Duna-part a forróságra való tekintettel csak estére kezdett megtelni.

Tóth Alexandra

Fotó: Nemeth_Zsolt

Pedig látni- és tennivaló is akadt bőven az idén új névre keresztelt rendezvényen. Az államalapítás ünnepe ezúttal Szent István-napi halászléfőző-fesztivál néven futott, és érdemes is volt nevezni, hiszen a legjobb halséfeket pénzjutalomban részesítették harminc-, húsz- és tízezer forint értékben. A nap ünnepi szentmisével kezdődött az öregtemplomban, majd beszéd, kenyérszegés és koszorúzás előzte meg az egész napos mulatságot. Számos látványosságban volt részük a partra látogatóknak, a helikopter-bemutatótól kezdve a parkourösök műsorán át egészen az önkéntes tűzoltók habpartijáig.

Látványos parkour-bemutató is volt Fotó: Dunaföldvári Művelődési Ház és Könyvtár

Szerencsére a színpad árnyékban volt, így a lelkesebbek már négy órától hallgatták Kozma Orsit, a nap első sztárfellépőjét, de az igazi nagy durranás a magyar rockzene egyik legikonikusabb bandájának, a Piramis együttes nagy koncertje volt a kilenc órai tűzijáték előtt, ekkor viszont már óriási tömeg mulatott a parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában